2019-12-12 66 瀏覽
鐘意食日本野既朋友經過沙田既話可以試下呢間,我咁啱去開沙田,經過呢間野,見到佢餐牌除左壽司魚生之外仲有好多選擇,忍唔住被佢吸引左,決定試一試先。呢間餐廳除左壽司,魚生刺身,其實仲有好多選擇,例如燒肉,天婦羅,手卷,牛肉火鍋,硯鍋,燒丼,不過本餐牌真係多到太厚,影唔哂🤣 所以就揀左d精選咁我兩個人就叫左五樣野食,首先要推薦左呢個迁迴火鳥先,其實即係雞翼咁解,我覺得係咁多野入面最好味既,佢燒得好香好夠味,同埋多肉又唔痴骨,好容易食,唔洗擔心喺朋友仔面前會食得核突😆跟住就係芝士厚燒玉子,呢款都好好味,一上枱就feel到佢有幾邪惡😈面頭滿佈一層輕輕燒過既芝士,配埋玉子個味真係好夾,必食跟住我地仲叫左呢個火焰海膽帆立貝卷,佢面頭既海膽同帆立貝都好新鮮,海膽唔苦,因為佢本身有鮮味,所以可以唔洗點醬油食跟住梗係唔少得個魚生😋我就揀左呢款有三文魚,油甘魚,甜蝦同赤貝,師傅一啲都唔吝嗇,啲魚生好厚切,赤貝都好新鮮。最後就係呢個鯛魚湯泡飯,呢款好特別,店員會俾個裝住魚湯既茶壼你自己倒落去個熱鍋到,用熱力整熟入面既魚,不過要小心唔好碌親自己😆