成日出街食飯都好濃味或者重味精,如果見到冇味精嘅餐廳我一定會去試,今次就黎到the night market😀同朋友兩個人點咗一碗竹笙排骨湯,濃湯高山菜, 新竹炒米粉,刈包, 一杯仙草奶茶加雙圓 (即係兩款芋圓) 😋竹笙排骨湯係燉湯咁一盅盅既,好清甜唔油膩,味道剛好真材實料👍濃湯高山菜係娃娃菜黎,仲有唔少嘅瑤柱,幾清淡, 就算索咗啲濃湯都唔會太鹹😁新竹炒米粉都好夠味,配搭埋啲冬菇絲,紅蘿蔔絲,椰菜絲,蛋絲等等,口感豐富,色彩繽紛,仲好有營養😍刈包係我好中意食既台灣菜式之一,岩岩整起外層嘅麵包皮熱辣辣好軟熟, 裡面有啲豬肉既鹹香味同入口即溶口感,又有花生甜甜地既味,配埋芫茜一齊好香好正🤤🤤朋友嗰杯奶茶佢就話幾香茶味同啲芋圓好煙韌,仲勁多仙草👍👍呢間台灣餐廳人手充足,服務效率好高, 我既“冇味精餐廳list”又可以多一個選擇lu~~👏👏👏
竹笙排骨湯

濃湯高山菜

新竹炒米粉

刈包

仙草奶茶加雙圓

朋友嗰杯奶茶佢就話幾香茶味同啲芋圓好煙韌,仲勁多仙草👍👍
2019-10-02
竹笙排骨湯