2018-12-08 326 瀏覽
中環晚餐搵食好容易,個個放哂工邊度都有位,依間品越 lunch time 黎一樓排隊排到落樓梯,晚餐 walk in 即時有得坐低 首先講下個蕃茄蟹湯,好鮮甜,由於佢唔想放咁多蟹肉既關係?所以整幾粒大大粒嘅蟹肉丸落去,感覺就唔會好似好唔足料咁勒,都幾好食既,呢個價錢唔通你期待成煲滿嘅蟹肉咩。菠蘿炒飯係必食之選,抵食到不得了,佢啲海鮮多到瀉出嚟,做多過飯。咖哩軟殼蟹煲啲咖喱汁好惹味,咖喱汁用嚟撈飯一流,如果鍾意食辣嘅人就唔怕食埋佢嗰啲辣椒,唔小心食到真係勁辣。軟殼蟹好香脆好好食,仲要都好大隻,又係抵食之選。串燒拼盤都不錯,有質素。豬頸肉馬拉盞炒通菜就普通咗啲,好似冇咩味咁,清淡啲都好嘅。總括黎講,我哋4個人食,每人百幾蚊,個個都食到好飽,食物又有返咁上下質素,抵食。

串燒拼盤都不錯,有質素。

豬頸肉馬拉盞炒通菜就普通咗啲,好似冇咩味咁,清淡啲都好嘅。