2017-09-19
三小姐今之去左黃大仙吃老店詠藜園 !點了差不多十個菜。和大家慢慢分析。1. 沙鍋雲吞雞差不多是最值得食的菜, 個湯好清不多油又有雞味, 如果再煲耐一點點應該會有更多精華出三黎, 個雲吞好薄, 好好食 。 2. 大蔥炒黃鱔 已經很炒地方有得吃這道菜,因為功夫多 , 師傅都懶整 。 個黃鱔炒我剛好 ,爽口又不會成碟菜濕粒粒, 很有鑊氣,蔥又爆得香! 必點!!! 3. 茶樟鴨呢道鴨道不好意思要負評了 ! 鴨有燻過的味但道吃不到茶燻的香氣,隻鴨又肥多膏, 燻得太乾, 吃完都不知吃了什麼。4. 擔擔面擔擔面和出外的有所不同, 不會有濃濃的花生醬味, 要看口味才會知好不好吃, 三小姐就覺得太咸! 5. 小籠包這個可以輕鬆食 , 夠熱夠餡多 , 皮不算薄。 但都很抵吃 ! 6. 鎮江肴骨 這知很好吃, 個汁炒到剛剛好 又濃味, 肉骨不會炸到很乾, 吃下去很香口 有肉汁! 要食 ! 7.豆湯鍋餅煎得十分脆的外皮, 看個人喜不喜歡,香口的 豆沙餡不會太甜! 8. 即整擂沙湯圓這個湯圓我極力推薦要試! 真係好好食,外皮軟軟好糯米, 「in in un un」 真係好好食, 個餡有原粒芝麻,好香 又有少少
點了差不多十個菜。和大家慢慢分析。
1. 沙鍋雲吞雞
2. 大蔥炒黃鱔
3. 茶樟鴨
4. 擔擔面
5. 小籠包
6. 鎮江肴骨
7.豆湯鍋餅
8. 即整擂沙湯圓
這個湯圓我極力推薦要試! 真係好好食,外皮軟軟好糯米, 「in in un un」 真係好好食, 個餡有原粒芝麻,好香 又有少少流心。 除左勁鐘意 唔知講咩好 😂😂😂
9.太后碗豆黃
外賣帶走試一試 , 只此一次, 沒特別 !