餐廳: 常悅素食
資訊:

2015-04-24 4310 瀏覽
朋友生日,話生日不想殺生,所以選了素菜,因為未婚所以不想食齋有意思,幾好丫,大家生活繁忙,日日飯盒都是肉肉肉。。。。book左位,不用等,大家方便嘛7點半來到,人不算多,其實連留下的食市都沒有滿坐的情況朋友預先訂了牛油果,話好出名,就即管試試啦,因為平時我好怕個陣苦的味道苦味仍有一點點,但不算太苦,食左一人半個牛油果,真係飽了4份1接著就係一大堆上台,事實上我不大記得名子了只是知道是素菜.......糖醋排骨味道同真肉接近,但質感不相似,略甜一點咖哩飽入面有素午餐肉,同真既相似是偏咸,咖哩仍然是真咖哩黑松露炒蛋白,失手了,黑松露應該是現成的醬料,蛋白滑.....但有3份1是油.....一口便夠了,吃了一口,油仍在碗中似豬腰既物體應該是姑類煎成,感覺幾得意魚是紫菜卷,用的是泰式冬蔭公湯底,2條海蔘真係想不到是矮瓜來的,豆腐真係好滑,好味整體令我最大疑問是: 芝士,牛奶....是素菜?整體服務態度是呢一間店既至強吸引力,都係最能keep客既本錢,好好呀!個CAKE係朋友自家製,不是店內出品,哈哈
有意思,幾好丫,大家生活繁忙,日日飯盒都是肉肉肉。。。。

book左位,不用等,大家方便嘛
7點半來到,人不算多,其實連留下的食市都沒有滿坐的情況

接著就係一大堆上台,事實上我不大記得名子了

只是知道是素菜.......

糖醋排骨味道同真肉接近,但質感不相似,略甜一點
咖哩飽入面有素午餐肉,同真既相似是偏咸,咖哩仍然是真咖哩

一口便夠了,吃了一口,油仍在碗中

似豬腰既物體應該是姑類煎成,感覺幾得意

整體令我最大疑問是: 芝士,牛奶....是素菜?

個CAKE係朋友自家製,不是店內出品,哈哈

2015-04-22