2025-08-13
與好友到觀塘的御膳慶生,已事先訂位並請餐廳設計菜單。入座時四人套餐的菜單和餐具已備好。💯椒鹽瀨尿蝦皇 瀨尿蝦頗大隻,附上剪刀方便食用。外殼炸得香脆帶焦香,椒鹽調味適中,蝦肉鮮嫩多汁,滋味無窮! 呢道菜真係令人一試難忘!🎁 呢一度係餐廳送嘅餸菜,只要係慶生嘅客人,都會免費獲餐廳贈送。鵝肝入口柔軟,鵝油味頗為香濃。 🐔金華玉樹雞雞皮皮下脂肪唔算多,雞肉嫩滑彈牙,加上調味得相宜,唔使沾上其他醬汁,都已經覺得好好味。 🦪 蒜蓉粉絲蒸蟶子皇蟶子幾厚身,鮮甜可口,蒜蓉亦都唔會落得太過多,味道非常恰到好處。 🐷 極黑豬叉燒叉燒表面燒得焦脆🔥,有陣陣焦香嘅味道,加上肉質軟腍,味道好好。 🥢蟹油銀芽炒麵呢個炒麵炒得乾身有鑊氣,啱啱上碟嘅時候,已經聞到陣陣嘅香味,好惹味。 🍵 綠茶布丁作為結尾,布丁質感細緻,帶點綠茶微苦,清新不膩。🍾免開瓶費,我地帶咗枝白酒嚟,侍應見到主動提供酒杯冰桶。🥳整頓飯吃得愉快,食物水準穩定,待客也細心。御膳由待客到食物 ,都感受到一份低調而實在嘅誠意 。 如果你搵緊一間唔商業化、有人情味、食物用心做嘅私房菜,呢度值得你發掘同支持。📍御膳 ▪︎ 香港 ▪︎ 觀塘敬運12樓
入座時四人套餐的菜單和餐具已備好。
💯椒鹽瀨尿蝦皇
🎁
🐔金華玉樹雞
🦪 蒜蓉粉絲蒸蟶子皇
🐷 極黑豬叉燒
🥢蟹油銀芽炒麵
🍵 綠茶布丁
作為結尾,布丁質感細緻,帶點綠茶微苦,清新不膩。
🍾免開瓶費,我地帶咗枝白酒嚟,侍應見到主動提供酒杯冰桶。
🥳整頓飯吃得愉快,食物水準穩定,待客也細心。
📍御膳 ▪︎ 香港 ▪︎ 觀塘敬運12樓
📞 訂座電話:92228210