2022-08-12
上環不嬲都有好多隱世小店,今日朋友帶我去咗間好有情調嘅餐廳,去到門口已經有少少覺得自己瞬間轉移去咗英國嘅街頭🤤打開門相當驚喜,即刻港女心大發影唔少相🥰🥰Oldish Four Cheese Beef Burger估唔到賣相咁精緻,其中一款芝士炸左做薄餅,變左做多一款配料,相當有創意。另一個特別嘅位係用提子包,外皮烤得香脆但識落鬆軟,比一般嘅漢堡包味道較香甜。入面嘅牛肉都幾厚,食得出係手打嘅牛肉,比較彈牙有口感,整體都幾滿意個burgerSeafood Risotto有青口、帶子、蝦同魷魚做配料,用料好豐富, 配埋香濃鮮甜嘅蕃茄醬,味道突出難忘,意大利飯煮得啱啱好,軟硬適中,煙韌有口感Oldish tiramisu呢個doughnut形狀既tiramisu好特別,咖啡同酒嘅味道都突出 ,唔會好甜,必點
打開門相當驚喜,即刻港女心大發影唔少相🥰🥰
Seafood Risotto
Oldish tiramisu