2021-09-07 38 瀏覽
成日見倒荃灣的朋友打卡個班戟,被燒了❤️‍🔥星期日就同左老公去食個Brunch喇:🌟核果奶蓋班戟 $138班戟表面有一層薄薄的脆焦糖,相比日本兩大連鎖店,空氣感稍遜,但個人覺得實在一點的質感也不差,軟綿綿同時帶微微蛋香,伴奶脂感重的奶蓋和蜜糖一併吃下,甜甜的也很好味😋水果杏桃、藍莓和士多啤梨都新鮮香甜,脆脆的堅果也很好味,唔錯唔錯!/⭐️松露蟹肉蛋白吐司 $138Brunch set跟是日餐湯或飲品,我們選了前者,即甘筍湯,味道濃郁且creamy,啖啖甘荀碎和有淡淡然的薑味,好喝!至於吐司開頭都香脆既,但食得慢會變得淋身😣松露的味道微弱,炒蛋白和蟹肉都是健康的味道,所以撈一撈伴碟的百香果醬和蕃茄會開胃點☺️/⭐️全日早餐 $138爆卡全日早餐是老公吃的,轉述時間:大家樂塊多士好食過佢,正常濃郁的煎蛋,薯餅、炒菇同茄汁豆都好味,香腸第一啖好食之後愈食愈鹹,典型煙肉好乾🙊炒菇我都有食既,真係好juicy又啖啖肉,唔錯架lol/個人覺得招牌班㦸係好食,可以一試既👌🏻至於主菜我就覺得麻麻地,可能揀錯啦~走既時候見倒人地既水波蛋牛油果同rissoto好似吸引好多🥲

🌟核果奶蓋班戟 $138
⭐️松露蟹肉蛋白吐司 $138

⭐️全日早餐 $138
炒菇我都有食既,真係好juicy又啖啖肉,唔錯架lol