2020-07-03 551 瀏覽
好想試呢間嘢好奈架嗱,今日終於試到嗱,不過我覺得唔算有驚喜,又唔算普通,一試無防既餐廳囉,星期日無tea set,只有全日lunchset & 常餐,叫咗兩個常餐:set A+凍奶茶(少冰小甜) ;set D+茶走點解會話呢間餐廳有D普通呢,唔係佢個餐牌唔夠特色,而係佢既配搭好似有D問題,變咗大打折扣set A瑞士雞翼蕃茄烏冬,其實烏冬+瑞士雞翼食過千萬次,係無問題,但當瑞士雞翼遇上蕃茄,就突顯咗烏冬獨有既酸味,攪到好有違和感。至於set B喇沙豬扒火粉,個豬扒係爽口彈牙,但個湯頭雖然有椰香味但偏淡,喂唔到D火粉入味,所以好似食緊椰香米粉甘,同埋米粉好難入味,除非煮好奈,所以以我個人見解將兩個底換轉佢就perfect成餐飯最好既就應該係杯奶茶,有奶香,有茶味

成餐飯最好既就應該係杯奶茶,有奶香,有茶味