2017-07-11 1411 瀏覽
係尖沙咀番工食lunch,可以話好多選擇又可以話無咩得揀,打工仔又點能夠日日lunch都afford到大魚大肉呢,蘭芳園都算係其中一個平民之選。咁岩媽媽就黎要去旅行想去重慶大廈唱錢,就同左佢黎試蘭芳園!我地12:45左右到達餐廳,門口已經有十幾人排隊,本黎都諗住算啦唔排,媽媽話應該好快既,我地就排左去隊尾。可能係茶餐廳既關係,客人坐得唔耐食完就走,我地等左十分鐘都無😁入面既位置都頗大,枱都擺得算密,難怪等位時間咁快。但可能太多客人太忙既關係,侍應都忙到唔得閒落單。叫左個牛脷喇沙,湯底唔夠濃唔夠味,米粉又好快索曬d湯🤦🏻‍♀️ 牛脷得兩片,味道麻麻唔夠咸唔juicy又瘦跟餐可以揀奶油脆豬或多士,同媽媽share左個脆豬,麵包烘得好脆,奶油份量岩岩好唔會太膩,推介👍🏻對於奶茶控既兩母女黎講,當然要試下招牌奶茶啦。睇d色茶同奶既比例應該岩岩好,但飲落茶味爭少少,濃dd就perfect啦,但都算唔錯。我地仲叫左個叉燒煎蛋飯不過唔記得影相,叉燒值得讚既,瘦得黎d肉一d都唔韌仲好林總括黎講,大家去既話叫番佢d比較signature既野就包無死,即係奶茶☕️,脆豬,撈丁🍜🤣🤣

牛脷喇沙

奶油脆豬