2019-01-05 586 瀏覽
呢間詠藜園食上海野係黃大仙幾出名,係黃大仙警處對面,幾易搵,好多人會特登黎食。以前返學放lunch都會黎食,見到耐冇食今晚特登黎食。夜晚6點幾至7點幾時間,差唔多滿座,好好彩唔使等位就入座。紅油抄手(8隻):🙆🏻‍♀️雲吞味道夠,有菜有肉,輕微嘅辣。🙅🏻‍♀️醬汁好一般,好似只係醬擔擔麵嘅醬放上去。招牌擔擔麵(辣):🙆🏻‍♀️麵條軟硬度適中,份量正常,微辣。🙅🏻‍♀️湯底好淡,冇麻香味。酸辣湯:👍🏼味道好,夠酸夠辣,餸嘅份量都多,有豆腐,木耳,冬菇絲,粉絲等🙅🏻‍♀️好稀,擔擔麵個湯都“傑”過佢家鄉陳酸骨:👍🏼份量都多,有十幾粒,每粒差唔多size,細細粒幾易放入口“suen”骨,味道帶甜,每粒都會有肉可以食到,只係間唔中先有肥膏。🙅🏻‍♀️只係特登夾最深色嗰粒先有少少陳醋味,其他食落口只係好似平時係出面食小菜嘅蜜汁豬扒嘅味。豆沙鍋餅:🙆🏻‍♀️豆沙份量多,甜度適中,放入口好熱,係即叫即整。🙅🏻‍♀️上枱時已經見到有層油係面,要用紙巾印乾佢,食落口都好油,炸唔透,淋身,唔脆。整體黎講,食物真係好一般,特別係豆沙鍋餅,本身對佢好大期望,但真係唔好食,最後埋單時忍唔住同左收銀嗰位姐姐反映。不過,我幾欣賞佢

紅油抄手(8隻):
🙆🏻‍♀️雲吞味道夠,有菜有肉,輕微嘅辣。
🙅🏻‍♀️醬汁好一般,好似只係醬擔擔麵嘅醬放上去。
紅油抄手

招牌擔擔麵(辣):
🙆🏻‍♀️麵條軟硬度適中,份量正常,微辣。
🙅🏻‍♀️湯底好淡,冇麻香味。
招牌擔擔麵

酸辣湯:
🙅🏻‍♀️好稀,擔擔麵個湯都“傑”過佢
酸辣湯

家鄉陳酸骨:
家鄉陳醋骨

豆沙鍋餅:
🙆🏻‍♀️豆沙份量多,甜度適中,放入口好熱,係即叫即整。
豆沙鍋餅

整體黎講,食物真係好一般,特別係豆沙鍋餅,本身對佢好大期望,但真係唔好食,最後埋單時忍唔住同左收銀嗰位姐姐反映。不過,我幾欣賞佢接受意見嘅態度,同埋話會同老闆,師傅反映,而且呢到職員服務幾好,一路食飯,見到杯茶冇咩,會主動幫我地zum左好幾次茶,服務係值得一讚。但因為食物質素一般,應該不會再等登黎食。
2019-01-03