2009-01-12 12 瀏覽
曾經在台灣食過一間超美味的日式吉列豚肉店,當中的吉列芝士豬排更是令人再三回味~ 近日行過朗豪坊見到這間新開的吉列專門店,Menu中又有吉列千層芝士黑豚肉,於是滿心期待的決定一試!星期五晚市8點鐘去到,要等到成9點鐘先有位….坐低已經好肚餓,即刻order左個吉列千層芝士黑豚肉定食($148)同埋吉列蝦+吉列蠔定食($148)。我男友order的吉列蝦+吉列蠔定食好快就到。吉列蝦和吉列蠔每樣得2 件,份量其實幾細,味道亦只是普普通通, 真係唔值成百五蚊個set!但我的那個吉列千層芝士黑豚肉定食等了又等,到我男友食完成個set都未到!!! 於是叫個waiter 幫我check,點知竟然落漏左單!但係最搞笑的是幫我落單的應該係Manager級的人士!好喇,發覺落漏左單後,個waiter就匆匆忙忙補番份set俾我….…雖然塊黑豚肉個樣幾正,外層炸得金黃色,但係一咬落去已經好失望….…D芝士份量勁少,又無芝士味!完全無切開即漏出來的效果!再講D豚肉食落去無千層的感覺,肉質亦唔juicy!更加令我俾錢埋單的時候覺得有俾人掠水之感!!!

星期五晚市8點鐘去到,要等到成9點鐘先有位….

坐低已經好肚餓,即刻order左個
吉列千層芝士黑豚肉定食($148)同埋
吉列蝦+吉列蠔定食($148)。