2017-04-22 4465 瀏覽
以前見客,幫襯過兩次Sevva, lunch 的食物質素唔錯。果兩次當然有食蛋糕,味道難忘!自從唔洗過海返工見客,就少左機會食好野,難得尋日出去上環training, 老公又正日生日,一心唸住去Ms B訂一個比老公又唔提早訂,好彩去到都仲有現成蛋糕,好開心咁買左個Madam Butterfly 返屋企。晚飯過後,打開個盒兩個小朋友都好興奮,當我搬個蛋糕出來時,發現個生日牌竟然貼係膠圈外面(上下套兩個膠圈),都唔緊要,我自己拆好再貼上蛋糕外。一分蛋糕,就支離破碎.... 三層蛋糕同我玩分體,唔緊要,因為我知B小姐的蛋糕標榜健康,所以唔用cream 來接駁蛋糕層掛... 但今朝上來睇咁多位既食評就會明原來唔只我一個係咁,到上返佢地網站再睇多次個蛋糕既介紹,你會發現參考圖片既每一層都有Apricot jam/ compote😵 咁我係咪中伏呢?定係師傅偷工減料?真係見仁見智。味道其實可以,因為唔太甜同漏,我好欣賞最上面既黃桃醬,蛋糕中心有忌廉混水果肉,聽住,係中心,唔係夾層。最底層係我兩個小朋友唯一話好味既脆脆餅底。我從來唔寫食評,因為覺得食物既口味好個人,今次真係失望到頂點所以想同大家分享

我從來唔寫食評,因為覺得食物既口味好個人,今次真係失望到頂點所以想同大家分享,希望只係糕餅師偶然失手,因為我係B小姐粉絲!

2017-04-21
$63 (其他)
生日