🇭🇰Hong Kong - Sai Wan Ho📍魚蛋佬 魚蛋 齋 牛栢葉_____________________________經過開太安樓嘅您唔知你每次有咩係必食,我心中太安樓必食清單必定係「魚蛋佬」。但唔一定每一次去都食到架,係要睇彩數,因為會不定時收休息。所以每次去之前一定會上佢地Instagram 睇下有無開!同埋佢地只係夜晚開!每次都要排20分鐘以上,但我覺得都值得!最特別係佢地個汁,係秘制沙爹汁!雖然係沙爹但佢唔係話平時食開啲印尼沙爹汁有好重花生味!個汁帶有小小辣味,但唔會係超辣辣到接受唔到個啲。每次一定要叫當然係魚蛋,但我個人覺得最出色係齋。吸晒所有汁!因為我太中意個汁,所以每次都求老闆比多小小。返到屋企煮個公仔麵撈啲汁落去食,勁好味!📍 西灣河筲箕灣道57-87號太安樓地下A28號B號舖
🇭🇰Hong Kong - Sai Wan Ho
📍魚蛋佬