2017-09-18 960 瀏覽
最近,天氣熱行過見到呢間cafe諗住買杯凍野 食件cake 的。上去前問左樓下派傳單的職員,有冇cake 賣同有咩野好飲?但佢答5到,於是我行上睇睇。一入門口就見到一塊大展板牆同好多咖啡的介紹,店入面好靜得小貓3,4隻。企門口的職員見到我有好詳細地介紹佢地的咖啡豆...但一般客人其實不會想知到禁深入,講左一陣終於都係問佢拎 menu 睇。meun 上飲品種類偏少,像我不喝咖啡的,只有2款朱古力同幾款茶可選。睇左一陣揀左凍蜜桃茶,$50一杯這價格在這區屬於偏貴。但原來他們的水蜜桃跟我平時飲的好不一樣,職員是從雪櫃拎支茶再倒杯畀我。沒有水果的,飲落去係冇味的跟水一樣...很難喝。他們一杯野飲有配一件自家製曲奇,但我認為附近有更好的選擇,這間幫襯一次就可以。

2017-09-17
2 分鐘 (外賣自取)