2014-10-13 730 瀏覽
是晚我同我男朋友入左依間點心專門店食點心未入去之前已經覺得好cafe既感覺入到去好靚,好多鳥籠既圖案,藍色既背景我同我男朋友望落去隻眼好舒服我地叫左糯米雞、鮑魚燒賣、雞扎、蝦餃、是日中湯(合掌瓜)、芒果布甸同香芒沙律盞食物方面: 糯米雞好大件,入面既餡好足料!!完全唔似出面其他點心店,有我至愛既煙鴨胸!!大件夾抵食!!值得一試 雞扎油左少少,但可以接受到 入面有雞有芋頭,芋頭唔會過硬~好味!! 蝦餃我同我男友至愛食~當我夾蝦餃既時候,蝦餃皮冇筷子!!good~而且入面有好大粒既蝦,好味道 鮑魚燒賣,上面粒鮑魚係燒賣既精華~哈哈~最重要唔會硬~老人家都食到^^而燒賣都係豬肉燒賣,我不作評論了~但味道和口感好好中湯(合掌瓜),標榜無味精!!我飲落去覺得個湯真系無味精,好清甜好好味!飲完絕對唔會覺得口渴^^食完點心之後,為食既我點少得飯後甜品呢?? 芒果布甸,擺設同裝飾都好令!!份量一般,但係味道差少少,冇咩芒果味反而有椰汁味多d!! 我覺得我自己似食緊椰汁糕多d哈哈 香芒沙律盞,外觀同芒果布甸一樣都好令 但沙律醬多左少少感覺酸左d.叫得香芒我以為有芒果係沙律入
是晚我同我男朋友入左依間點心專門店食點心
未入去之前已經覺得好cafe既感覺
入到去好靚,好多鳥籠既圖案,藍色既背景
我同我男朋友望落去隻眼好舒服

食物方面:

糯米雞
大件夾抵食!!值得一試

雞扎
雞扎油左少少,但可以接受到
入面有雞有芋頭,芋頭唔會過硬~好味!!

蝦餃

鮑魚燒賣
而燒賣都係豬肉燒賣,我不作評論了~但味道和口感好好

是日中湯(合掌瓜)
^^
食完點心之後,為食既我點少得飯後甜品呢??

芒果布甸
我覺得我自己似食緊椰汁糕多d哈哈

香芒沙律盞
香芒沙律盞,外觀同芒果布甸一樣都好令

但沙律醬多左少少感覺酸左d.
叫得香芒我以為有芒果係沙律入面,發覺食落去反而有蘋果冇芒果

我唸香芒個名既意思應該係指佢面頭上面既醬係芒果汁

另外我想提一提,
我男朋友食過
鹹魚蒸肉餅飯,
佢話超好食,香不得止,件鹹魚好足料,唔會好細塊,夠哂食成個飯!!
中意食鹹魚既朋友可以試下

服務方面:
員工有禮貌,上食物既速度適中,最重要係冇留單!!讚

總括黎講,
點心質素好好,但甜品方面有待改善!!
希望下次黎既時間甜品會有多d款式同味道會更好!!
價錢同出面點心店差不多,接受到~
我同男朋友都覺得有下一次,會再黎既!!
題外話/補充資料: 我試過同男朋友凌晨1點幾入去食,人流都好多人!!
2014-10-11
糯米雞
蝦餃
鮑魚燒賣
是日中湯(合掌瓜)
  • 燒賣
  • 流沙包