2021-09-02 105 瀏覽
Weekday 同屋企人食完個午餐想嘆杯嘢飲網上 search到呢間網紅店,就諗住試吓嗯。。少伏2:00去到被告知要等半個鐘可接受嘅~~網紅店ma其實如果質素OK嘅話等耐少少都無妨等待途中有位食客走咗出嚟食煙 聽到我同屋企人嘅對話 然後推介呢間店啲意粉好食其實啲相係吸引嘅 不過可惜當時已經食完午餐 只係想飲杯嘢吹吓水 入返正題 值得一讚係環境幾好feel 夠晒復古除此以外已經諗唔到有咩好讚每人要求消費$100,逼住要叫嘢食用餐時間限時90分鐘,但係我杯嘢飲連埋個蛋糕差唔多等左半個鐘先上齊,唔明點解蛋糕要咁耐先上到叫左杯latte 普普通通 不過不失 冇乜咖啡香味Aftertaste 帶有啲果酸味 我就鍾意nutty d嘅到個黑糖焙茶戚風蛋糕,性價比低可能本身我唔太好食甜嘢,加上有黑糖原故,我自己就覺得個蛋糕偏甜咗少少(屋企人唔覺),焙茶味剛好,蛋糕鬆軟,整體冇乜特別,冇想繼續食落去嘅慾望,$58唔太值,可能因為見到網上太多人讚佢,對佢期望比較大,試完有少少失望屋企人叫咗杯牛油果沙冰同花茶,牛油果沙冰賣相一般,奶味偏重導致牛油果味道唔出 ; 花茶都冇乜特別整體來講,感覺麻麻,唔會enco
Weekday 同屋企人食完個午餐想嘆杯嘢飲
網上 search到呢間網紅店,就諗住試吓
嗯。。少伏
2:00去到被告知要等半個鐘
可接受嘅~~網紅店ma
其實如果質素OK嘅話等耐少少都無妨
入返正題 值得一讚係環境幾好feel 夠晒復古
除此以外已經諗唔到有咩好讚
每人要求消費$100,逼住要叫嘢食

叫左杯latte 普普通通 不過不失 冇乜咖啡香味

到個黑糖焙茶戚風蛋糕,性價比低

整體來講,感覺麻麻,唔會encore