2017-05-20 251 瀏覽
平時我淨係係instagram 寫食評 但今次真係食到一肚火頂唔順 先上黎寫朋友話食飯 旺角有d食到厭 去下太子先咁就見咁多笑笑既星廚 心諗實無死啦點知惡夢開始。。。當晚menu得4頁 (小食 精選 主菜 甜品)其實得豬手吸引我 好難揀之下揀左以下香草蒜茸包$25原來跟餐會有一塊蒜茸包 所以我禮貌地問侍應我可唔可以取消我額外叫果碟佢話唔得喎 整左啦喎 咁都無咩所謂 咪照黎由於跟餐果兩塊(細碟)黎先 之後額外叫既蒜茸包(大碟)黎到個侍應無問過我 就拎起我隻匙好似掃垃圾咁將細果碟蒜茸包掃落大果碟蒜茸包當堂打左個突 茶餐廳d呀叔都唔會咁啦下話?之後其他食物黎 個侍應勁惡話 你地食左個包先 即刻嚇左跳 d包黎左都無五分鐘 我未食完好似係我錯咁大佬我都知張枱大細有限 但你都可以好聲好氣d既個餐湯(無影)係黃色一pat野 成pat蓉咁 食唔出係咩味 飲左一啖無飲紫菜芝麻雞中翼$28得面頭d 紫菜同芝麻係有味之外隻雞翼係無味既係無醃過既 配埋個酸辣醬仲怪豬助骨$30第一次食炸既豬助骨都係無咩味既 點解都係無醃既?好似食緊堆炸粉咁烤焗咸豬手配酸椰菜$118 +$15 配餐湯 意粉 熱飲無其他人講到咁神
朋友話食飯 旺角有d食到厭 去下太子先
咁就見咁多笑笑既星廚 心諗實無死啦
點知惡夢開始。。。
當晚menu得4頁 (小食 精選 主菜 甜品
其實得豬手吸引我 好難揀之下揀左以下
香草蒜茸包$25
佢話唔得喎 整左啦喎 咁都無咩所謂 咪照黎
由於跟餐果兩塊(細碟)黎先 之後額外叫既蒜茸包(大碟)黎到
當堂打左個突 茶餐廳d呀叔都唔會咁啦下話?
之後其他食物黎 個侍應勁惡話 你地食左個包先

隻雞翼係無味既
係無醃過既 配埋個酸辣醬仲怪

豬助骨$30

第一次食炸既豬助骨
都係無咩味既 點解都係無醃既?
好似食緊堆炸粉咁

烤焗咸豬手配酸椰菜$118 +$15 配餐湯 意粉 熱飲
烤焗咸豬手配酸椰菜

無其他人講到咁神 皮硬到不得了 幸好豬手肉唔算過咸 同埋都算多肉
但真係無特別
意粉如圖所見 無味 無汁 係咪想我用豬手肉去撈?

香煎加拿大比目魚伴意粉$108
香煎加拿大比目魚伴意粉
成條魚正常囉 不過上到枱係微溫 真係幫我叮熱佢都廢事
反而墊底既瓜菜仲好食 仲有放個炸薯角係底浸淋佢係咩玩法?
幸好既係條魚無骨 一班frd食唔會狼狽

全晚7-8次問我食完未 其實你間舖無人等 你又何必催我食快d?
催完又望錶明示我食得慢 而家又唔係rush lunch hour 我食得正常速度又錯?
仲要班侍應勁大聲話 阻住晒收工 (其實仲有三枱客食緊)
叫你過黎落單 好似我錯咁 扮睇我唔到 成間野唔休做 真係痴線
題外話/補充資料: 我真係真心分享我用餐不愉快經歷 希望你唔好中伏啦
2017-05-19