2017-09-24 356 瀏覽
約咗朋友食dinner ,放工後就隨便搵間餐廳入去食,竟然畀到我哋意外驚喜😄😄門口有職員做招待,要經同一個玄關先到座位既。餐廳利用ipad點餐,方便又可以睇相揀食物菜單上好多紫薯既食物,應該係佢既賣點!先有甜品開始講起,因為我覺得實在好好味!!第一次食紫薯心太軟,必點! 甜品叫咗個紅薯心太軟配waffle, 個紅薯心太軟實在太太太好味啦😊😊 首先佢唔太甜,之後佢紅薯味道唔會淡,濃度適中。😋 心太軟外邊脆脆地,一切開嘅時候,暖暖嘅紫薯汁漏咗出嚟,個汁棉棉地,成個配搭真係好正! 下次黎我都一定會再叫呢個😀 另外,個窩夫就脆脆的 暖暖的,配雪糕得相當唔錯🤗主菜我哋叫咗個三杯紫薯燴飯,食落感覺好健康, 原來紅薯配飯都幾唔錯! 唔知道佢哋點整但係啲飯佢好似同紅薯一齊煮咁樣,味道好得意,好想自己屋企都試下🤣🤣😋😋 三杯分別有蝦,帶子,三文魚,都整得幾好,無過分醃製,食到本身嘅鮮味,想嚟嘅朋友仔我都幾建議大家試下呢個! 感覺好健康同埋natural 😃另外,我地叫左個豬鞍扒餐,有湯、飲品。個湯佢哋都幾得意,配咗一個紫薯麵包, 湯好香 同濃郁, 牛油味幾香,唔錯😀主菜係豬鞍豬扒, 我覺得唔錯,煎得剛剛
門口有職員做招待,要經同一個玄關先到座位既。

餐廳利用ipad點餐,方便又可以睇相揀食物
菜單上好多紫薯既食物,應該係佢既賣點!

另外,個窩夫就脆脆的 暖暖的,配雪糕得相當唔錯🤗
紫薯心太軟配雪糕窩夫

田園三杯紫薯燴飯

另外,我地叫左個豬鞍扒餐,有湯、飲品。

主菜係豬鞍豬扒, 我覺得唔錯,煎得剛剛好,好香,外邊脆脆的,肉本身唔會太硬或者諧,有少少肥肉,所以唔會乾,唔錯😀
烤韓國濟洲島黑毛bb豬鞍

望落去好似好諧甘,但食落好juicy,好淋!正!
黑毛豬果然係唔同啲!

巨型海賊王
魷魚都幾ok,好香,魷魚好q😄😄 佢本身嘅調味唔錯,咸咸地,好香😀 點蛋黃醬好夾,配粟米片,好食。
魔鬼醬烤巨型海賊王

嘢飲朋友叫咗杯green tea latte,佢呢杯奶味比綠茶味重,但又唔會太滯, 所以都幾ok☺️
green  tea  latte

我就就叫咗杯 oreo沙冰嚟飲,覺得oreo味都幾重,配埋啲奶同雪糕,真係邪惡得好好飲🤣😂😋

oreo  沙冰

餐廳既食物唔貴,幾抵食!依家新張期間仲免加一添!抵上加抵!會再黎!
紫薯心太軟配雪糕窩夫
田園三杯紫薯燴飯