✨以前係荔枝角d2 place食過一次,今次係太子始創開分店,都係先下單後入座嘅形式~❃ 乳豬卡邦尼意粉 $88🍝有三大件乳豬,皮都係脆嘅,脂肪偏厚,但味道淡啲無咩油香~意粉反而唔錯,軟硬適中,醬汁偏稠足夠掛汁~❃ 四季燉湯餐 $79有三款燉湯,今次揀咗椰子桃膠燉雞,燉湯熱辣辣,椰子味出,有少少偏咸~入面有兩大舊雞,但食落無味同好硬,令我覺得其實唔似燉湯😥呢個餐配咗脆皮燒鵝併玫瑰豉油雞,燒鵝有油香,但部位較瘦,豉油雞味夠但普普通通~油菜口感麻麻我無食到🤓❃ 豬柳強 $12 (加配)依家買嘢食加錢可以配豬柳強或者豬柳嫂,豬柳嫂係素食,我就試吓豬柳強啦!麵包部份比快餐店嘅軟身同濕,豬柳亦都比較彈牙,呢個包幾抵食👍🏻經過可以去試吓嘅一間餐廳,但我食完之後都係有啲口乾🥲唔知係咪個湯呢🤔

❃ 乳豬卡邦尼意粉 $88

❃ 四季燉湯餐 $79

❃ 豬柳強 $12 (加配)