2023-02-24
呢間日式餐廳新開無耐見到裝修幾靚就去左試,估唔到都幾有驚喜,主打壽喜燒同炸物,都幾多款選擇🤩🍲美國安格斯牛(板腱)壽喜燒 呢個餐有跟野菜拼盤,另外再追加左烏冬。一開始店員會一邊用牛脂肪搽一搽個底一邊介紹個醬汁,一枝係壽喜燒汁,如果覺得太濃可以加清湯開稀~呢種煮法只係加薄薄一層既醬汁就已經好入味,煮完可以沾蛋汁食😋牛個方面至少有五至六片,食落都係入口即融🤤因為就咁食塊牛會有少濃味,所以強烈建議追加烏冬!!又有得玩又有食都幾過癮😂而且一人份量岩岩好!🍱八不牛盛赤麵 赤麵即係蕎麥麵,揀左麵湯甜甜地咁,有大量既櫻花蝦同海帶等等,相比壽喜燒呢碗牛就無咁有牛味🥩一口和牛 真係一口咁既size😂都係入口即融,好嫩滑,仲有個芥末籽醬沾黎食🤤不過性價比黎講就唔算抵食,百零蚊只有三粒牛😵💫
🍲美國安格斯牛(板腱)壽喜燒
🍱八不牛盛赤麵