2024-07-31 256 瀏覽
「別忘了」台灣火鍋開左係太和廣場,對於新界人既我超級方便,唔駛出到去咁遠就食到啦。餐廳佈置採用櫻花為主題,店內更擺放了兩棵櫻花樹,有滿滿的櫻花氣氛,可讓客人打卡拍照。Set B 澳洲M7 120分鐘任飲任食湯底有十多款湯底,湯底款式特別,有芝士牛奶鍋、椰皇雙子鍋、惹味沙茶鍋湯底、酒香麻油雞比較少見,我今次點了椰皇雙子鍋,這款椰皇雙子鍋的椰子味濃厚,湯頭超鮮甜。餐廳以QR落單,門口設有自助配料區,多達三十多款火鍋配料,配料refill得好快,配料新鮮,亦有炸物小食可以選擇,擺放乾淨企理。肉類有3款牛肉,2款豚肉和1款羊肉選擇,牛肉其中澳洲M7牛胸腹和精選牛板腱,這兩款肉類質素亦相當高,澳洲M7牛胸腹相對會比較重牛味,而精選牛板腱口感較軟腍,另外日本鹿兒島茶美豚梅肉有驚喜,口感軟嫩。另外以到有多款不能錯過的台式小食,必食的鹽酥雞,台式香腸、台南虎城蝦卷。餐廳其中一個最大特色,就是多達40款台式手搖飲品任飲,可選擇甜度,冷熱,平時飲一杯都$30-$40,以到可以任飲,飲多幾杯都回晒本。最後打完邊爐,每人有一杯movenpick 雪糕或西瓜味雪條,如果雪糕唔夠喉,亦有多款甜品任點,有雪花冰、窩

Set B 澳洲M7 120分鐘任飲任食

最後打完邊爐,每人有一杯movenpick 雪糕或西瓜味雪條,如果雪糕唔夠喉,亦有多款甜品任點,有雪花冰、窩夫、雪糕、檸檬愛玉,豆腐花等等,大滿足。