2024-03-01
農曆新年就係要食大餐 呢日嚟咗太古嘅呢間韓式cafe 叫咗一個龍年限定套餐🐉 套餐有兩份主食 一份小食 一份甜品同兩杯飲品龍氣逼人龍蝦蛋包飯呢個主食要額外加錢 但係絕對物超所值😋 見到條龍蝦尾已經好開心 龍蝦尾已經拆咗肉 肉質彈牙 有鮮味🦞 蛋包飯上面嘅雞蛋 一切開就見到佢好嫩滑🍳 下面嘅飯入面有牛肉 洋蔥 蘑菇 西芹 紅蘿蔔 側邊有龍蝦汁 撈埋蛋包飯一齊食真係好好食呀☺️三重芝士炸千層豬扒番茄意粉豬扒外層非常香脆 包裹住軟腍嘅豬肉 再加一層芝士🧀 底下嘅意粉係我最鍾意嘅扁意粉🍝 非常掛汁 個汁用上新鮮番茄肉 酸酸甜甜非常開胃大笑蝦蝦煎蔥餅呢個蔥餅煎得唔算好乾身 但係食落口都幾脆口🍕 上層有芝士同埋有幾彈牙嘅蝦仁🍤 蝦仁幾大隻 同煎蔥餅一齊食好夾花生醬牛角包窩夫配龍鬚糖估唔到喺餐廳食飯都可以食到龍鬚糖🍬 份甜品有兩件牛角包窩夫 兩件都好香牛油味🥐 外層煎得好脆 撈埋先忌廉同埋花生醬真係好美味🥜 面頭仲有花生碎同埋兩粒龍鬚糖 龍鬚糖嘅質感好好 配埋脆口嘅牛角包窩夫令人好開心😁飲品焦糖芝士山咖啡 呢個真係好特別呀 面頭嘅黃色係焦糖芝士碎 之後有一層鮮忌廉 在下面就係美味嘅latte☕️ 焦糖芝
龍氣逼人龍蝦蛋包飯
三重芝士炸千層豬扒番茄意粉
大笑蝦蝦煎蔥餅
花生醬牛角包窩夫配龍鬚糖
飲品
焦糖芝士山咖啡 呢個真係好特別呀 面頭嘅黃色係焦糖芝士碎 之後有一層鮮忌廉 在下面就係美味嘅latte☕️ 焦糖芝士撈埋喺咖啡入面口感幾有趣 溶化朱古力 朱古力同奶香比例適中🍫
呢間餐廳係自助取餐嘅 所以唔駛加一服務費 呢間餐都真係好飽肚 係幾高CP值㗎🫢