2021-01-20
閒日的午餐在太古城的下午,找了這間又韓又西的Fusion韓國菜一嘗,餐廳幾半自助式落單,自己搵位,係出面落Order付款,在自助吧拎餐具之後再返埋位等野食黎😉.▪️烤牛肉蛋包飯$88份量有點誇張既蛋包飯🤣 一大包蛋下面仲超多飯,切開蛋包飯既流心蛋漿緩緩流出,再加埋韓式炆牛肉炆得好淋身 味道偏淡得黎唔會太咸。.▪️大蝦餃子年糕湯$88呢個好似係新菜式,清淡既蝦湯底清清地帶點鮮味,配上3大隻餃子同年糕👍🏻份量有點多,一個女仔食可能未必食得晒。.▪️韓式炸雞(半份)$108除左炸薯條仲有年糕伴碟,甜酸炸雞醬好開胃,擇左無骨炸雞🍗份量好大。個人覺得炸雞要成大班人食先岩岩好🤣2個人有點吃不消。.▪️芝士蛋糕$45最後加左個甜品CheeseCake , 估唔到又幾驚喜👍🏻 CreamCheese味好突出得黎唔係死甜,因為焗過既芝士又帶點香濃芝士味🤗.▪️伯爵茶鮮奶咖啡$48 And 提子梳打$42飲品黎講個人幾推薦個伯爵茶鮮奶咖啡,咖啡個杯好靚就不再話下,主要係咖啡豆夠香濃,加上伯爵茶撞落去,成件事係夾既,餐廳好有誠意係咖啡面加左朱古力粉同埋乾檸檬🍋襯托,好打卡Style ❤️.蛋包飯同炸雞都好推薦👍🏻👍🏻餐
▪️烤牛肉蛋包飯$88
▪️大蝦餃子年糕湯$88
▪️韓式炸雞(半份)$108
▪️芝士蛋糕$45
▪️伯爵茶鮮奶咖啡$48 And 提子梳打$42
蛋包飯同炸雞都好推薦👍🏻👍🏻餐廳以半自助式,連加一服務費都唔使收🥰個人幾中意呢種模式👍🏻(但好似其他分店唔係咁?🤣)