2025-05-22 118 瀏覽
朋友住太古城的關係,佢推介咗呢間新開嘅泰國菜「阿叔泰麵」!😍💃🤤收工後立刻去試吓!🤩☺️😃店內燈光柔和,木系色調,十分舒適!😀⭐️阿叔牛肉船麵(牛) ,係招牌菜,一定要試!我們揀了金邊粉,有牛丸、牛腩、豬皮,牛肉湯底夠濃郁,店員好細心會補充湯底!👍😀⭐️冬陰公海鮮媽媽麵,份量十足,有青口、魷魚、蜆、蝦,湯底辣辣地好正!🙌😄⭐️飛天通菜,炒得好有鑊氣,又香口!😍😋⭐️泰式虎蝦炒河,有三隻虎蝦,河粉軟糯,辣辣地夠惹味!🥰🤤⭐️ 青咖喱牛配飯,牛腩軟腍,配菜有茄子🍆,蕃茄,青咖喱汁甜甜地有d椰汁味,送白飯一流!👍😍⭐️蜂蜜菊花露,養生又滋潤!😉⭐️芒果糯米飯配雪糕,煙韌糯米飯加上新鮮芒果🥭同雲呢拿雪糕🍦,作為飯後甜品,真係冇得頂呀!🤩😍⭐️椰汁斑蘭糕,好漂亮的玫瑰形狀,打卡正!💃

⭐️飛天通菜,炒得好有鑊氣,又香口!😍😋

⭐️泰式虎蝦炒河,有三隻虎蝦,河粉軟糯,辣辣地夠惹味!🥰🤤

⭐️蜂蜜菊花露,養生又滋潤!😉

⭐️椰汁斑蘭糕,好漂亮的玫瑰形狀,打卡正!💃