‼️ OMG 係曼谷必食嘅人氣排隊美食估唔到依家喺香港都可以食到⁉️————————————————————🌟 冬陰公海鮮媽媽麵---就係呢道曼谷爆紅美食🔥足料海鮮配上香香辣辣嘅冬陰功湯媽媽麵索灑汁!好惹味~~~————————————————————🌟 香葉肉碎煎雙蛋飯---呢道都係泰國菜必點之選🙂‍↔️煎雙太陽蛋呈現流心蛋汁!香葉肉碎辣度自選,唔食得辣都唔怕~————————————————————🌟 肉碎生菜包---肉碎份量俾得好足料🤩生菜包滿灑肉碎,肉碎多到唔夠包!————————————————————🌟 生炸蝦餅---蝦餅口感非常彈牙😚外皮炸得好香脆,點埋醬食好香口!————————————————————🌟 飛天通菜---通菜炒得好爽口👍🏻真係超多超多香蒜炸蒜,蒜味好濃!————————————————————🌟 芒果糯米飯---糯米飯食落好煙韌😗芒果唔算好多,但係椰汁夠多!————————————————————🌟 椰汁西米糕---估唔到入面有芋頭、粟米🤣椰汁味濃,口感Q彈,幾特別!————————————————————
‼️ OMG 係曼谷必食嘅人氣排隊美食
估唔到依家喺香港都可以食到⁉️
🌟 冬陰公海鮮媽媽麵
就係呢道曼谷爆紅美食🔥
足料海鮮配上香香辣辣嘅冬陰功湯
媽媽麵索灑汁!好惹味~~~
🌟 香葉肉碎煎雙蛋飯
呢道都係泰國菜必點之選🙂‍↔️
煎雙太陽蛋呈現流心蛋汁!
香葉肉碎辣度自選,唔食得辣都唔怕~
🌟 肉碎生菜包
肉碎份量俾得好足料🤩
生菜包滿灑肉碎,肉碎多到唔夠包!
🌟 生炸蝦餅
蝦餅口感非常彈牙😚
外皮炸得好香脆,點埋醬食好香口!
🌟 飛天通菜
通菜炒得好爽口👍🏻
真係超多超多香蒜炸蒜,蒜味好濃!
🌟 芒果糯米飯
糯米飯食落好煙韌😗
芒果唔算好多,但係椰汁夠多!
🌟 椰汁西米糕
---
估唔到入面有芋頭、粟米🤣
椰汁味濃,口感Q彈,幾特別!

2025-06-06
  • 香葉肉碎煎雙蛋飯
  • 飛天通菜
  • 泰式奶茶
  • 冬陰功海鮮媽媽麵
📍 阿叔泰麵 Asok Thai Noodles📍 太古 𝗧𝗮𝗶𝗸𝗼𝗼 • 太古城金殿臺漢宮閣地下G409號舖〔 Follow me! ♥︎ 〕-一向喜歡吃泰式船麵,又聽見《阿叔泰麵》的船麵味道出色,一直都很想嚐嚐可惜店子在大圍及元朗,不太方便早前他們就進駐了太古城,終於可以一試~而且太古好像不多泰國菜/船麵餐廳選擇 (?),不妨試試哦😆-店子裝潢走木系風格,感覺滿溫暖有方桌、圓桌(可坐四人),亦有對牆的座位-// 招牌船麵 //✿ 阿叔牛肉船麵 ($88)招牌菜當然要嚐~湯底質地偏稀、不算稠,但色澤濃郁,而且牛味濃郁船麵配上軟腍牛腩(份量好多!)、牛丸、芽菜、通菜、花生碎及炸豬皮麵底可選金邊粉/米粉/粉絲/蛋麵/媽媽麵/河粉,我們選的金邊粉除了有點太吸湯汁都蠻好🤣•// 飯 //✿ 香葉肉碎煎蛋飯 ($72)太陽蛋煎得好美!香葉肉碎炒得惹味,可自選辣度,最辣是地獄級🥵我們選的「小辣」對不太吃辣的我來說辣味不算突出,但就十分惹味~•// 小食 //✿ 飛天通菜 ($68)通菜炒得蠻惹味;本身以為帶辣,不過原來是不辣的🤣•// 甜品 //✿ 泰式奶茶蛋糕配雪糕 ($88)Asok Thai
📍 阿叔泰麵 Asok Thai Noodles
〔 Follow me! ♥︎ 〕
可惜店子在大圍及元朗,不太方便
早前他們就進駐了太古城,終於可以一試~
而且太古好像不多泰國菜/船麵餐廳選擇 (?),不妨試試哦😆
店子裝潢走木系風格,感覺滿溫暖
有方桌、圓桌(可坐四人),亦有對牆的座位
// 招牌船麵 //
✿ 阿叔牛肉船麵 ($88)
招牌菜當然要嚐~
湯底質地偏稀、不算稠,但色澤濃郁,而且牛味濃郁

// 飯 //
✿ 香葉肉碎煎蛋飯 ($72)
太陽蛋煎得好美!
香葉肉碎炒得惹味,可自選辣度,最辣是地獄級🥵

// 小食 //
✿ 飛天通菜 ($68)
通菜炒得蠻惹味;本身以為帶辣,不過原來是不辣的🤣
飛天通菜

// 甜品 //
✿ 泰式奶茶蛋糕配雪糕 ($88)
Asok Thai Cake有聽過吧~就是阿叔泰麵的蛋糕店分支~這邊的甜品也很有有質素保證!
蛋糕由數層組成,整件都充滿泰式奶茶的香氣!
另外還伴有兩球香草雪糕,好邪惡😂

// 飲品 //
✿ 泰式奶茶 ($30)
✿ 泰式綠奶茶 ($32)
泰式奶茶】沒有令人失望,【泰式綠奶茶】更是蠻有驚喜🌟
泰式綠奶茶】以泰國綠茶葉沖製⽽成,比一般泰式奶茶多了一股綠茶的甘香,不妨試試!
泰式奶茶
泰式綠奶茶
〔 Follow me! ♥︎ 〕
泰式綠奶茶
2025-06-22 0 瀏覽
今日同班friend去咗太古城嘅阿叔泰麵,佢哋嘅船麵真係好出名,我哋一於試吓!😋我叫咗個阿叔牛肉船麵,一上枱就聞到好香嘅湯底味,飲啖湯,嘩🔥  真係好濃郁,好有層次感,而且啲牛肉又大塊又嫩滑,仲有豬皮、金邊粉等等,料多到不得了!🤤除咗船麵,我哋仲試咗個蝦功拌飯,啲蝦肉好彈牙,配埋佢哋嘅醬汁,惹味到停唔到口!😋食完主食,梗係要食啲甜品啦!佢哋嘅椰汁西米糕,椰汁味好香濃,西米又Q彈,啱啱好可以解一解膩。最特別嘅係佢哋嘅芒果糯米飯配雪糕,用個杯仔裝住,好少見!芒果新鮮香甜,糯米飯軟糯,再配埋雪糕,冰冰涼涼,雙重口感,好滿足!🍨飲品方面,我哋叫咗泰式奶茶同青檸梳打,泰式奶茶茶味濃郁,青檸梳打酸酸甜甜,兩款都好解渴!佢哋依家仲搞緊個比賽,叫香葉肉碎煎蛋飯地獄辣挑戰,第一名獎品係曼谷來回機票!鍾意食辣嘅朋友仔,記得去挑戰吓!🔥

2025-01-19
2025-06-19 0 瀏覽
朋友仔係太古城放工,大家都鍾情泰國🇹🇭菜,就去左附近性價比好高的阿叔泰麵😍 餐廳裝潢簡約走木系風,未到放工時間就已經要等位啦!🍜阿叔牛肉船麵係正宗泰國🇹🇭船麵的口味呀😱 牛骨湯牛味濃郁,帶藥材的甘甜味。配上泰國金邊粉,金邊粉又滑又薄又掛湯。牛腩燜得好腍,配料仲有泰國牛丸、炸豬皮、芽菜、花生碎,唔使飛去泰國先有得食啦‼️🥗柚子蝦沙律新鮮爽口嘅蝦同埋爽甜柚子,酸酸甜甜,加上紫洋蔥、乾蒜、香蔥,一入口就有咁多層次嘅味道,真係好開胃!🦀蛋炒咖喱蟹肉飯黃咖喱好香好濃郁,超級好餸飯!蟹肉份量都好多,啖啖蟹肉好鮮味!🦐生炸蝦餅香香脆脆的外皮,內面爽口彈牙的質感。泰式炸蝦餅味道不錯,配上酸甜醬更好味!🥭芒果糯米飯泰國菜必食甜品!糯米飯暖暖地帶甜味、濃濃的椰奶香味,蒸煮後變得黏滑但又帶著點嚼勁,配上鮮甜芒果,回味無窮!🧋泰式奶茶茶味香濃不苦澀,與煉奶完美融合,呈現出甜而不膩的口感!🍵泰式綠奶茶加入抹茶般的色澤,搭配香蘭葉,奶茶控必試!

🍜阿叔牛肉船麵

🥗柚子蝦沙律

🦀蛋炒咖喱蟹肉飯

🦐生炸蝦餅

🥭芒果糯米飯

🧋泰式奶茶
茶味香濃不苦澀,與煉奶完美融合,呈現出甜而不膩的口感!

🍵泰式綠奶茶
加入抹茶般的色澤,搭配香蘭葉,奶茶控必試!

2025-06-18 0 瀏覽
今日去了太古,同朋友去食泰國菜我們點了生炸蝦餅泰式炸魚餅炭燒豬頸肉阿叔牛肉船麵香葉肉碎煎雙蛋飯泰式奶茶蛋糕配雪糕芒果糯米飯配雪糕椰汁西米糕生炸蝦餅😋😋好爽口彈牙,香香脆脆的外皮,內面爽口彈牙的質感。好好味😝👍🏻👍🏻👍🏻泰式炸魚餅味道不錯,配上酸甜醬好好味!炭燒豬頸肉外面脆脆,入味多汁。鬆化嘅豬頸肉油香四溢。阿叔牛肉船麵牛腩淋滑,脆脆豬皮,滑滑的金邊粉。香葉肉碎煎雙蛋飯好靚的太陽蛋,肉碎好多味道香濃,小小辣好惹味。泰式奶茶蛋糕配雪糕都不錯,好香濃泰式奶茶味道芒果糯米飯配雪糕芒果糯米飯再加雪糕,如果芒果多一點會更好。椰汁西米糕
今日去了太古,同朋友去食泰國菜
我們點了
泰式炸魚餅
阿叔牛肉船麵[牛、金邊粉]
椰汁西米糕
泰式炸魚餅
味道不錯,配上酸甜醬好好味!
炭燒豬頸肉
外面脆脆,入味多汁。鬆化嘅豬頸肉油香四溢。
阿叔牛肉船麵[牛、金邊粉]
牛腩淋滑,脆脆豬皮,滑滑的金邊粉。
香葉肉碎煎雙蛋飯
好靚的太陽蛋,肉碎好多味道香濃,小小辣好惹味。
泰式奶茶蛋糕配雪糕
都不錯,好香濃泰式奶茶味道
芒果糯米飯配雪糕
芒果糯米飯再加雪糕,如果芒果多一點會更好。
椰汁西米糕
我哋嗌咗七款食物我幾鍾意呢間船麵🇹🇭🍜1️⃣阿叔牛肉船麵個麵索哂湯汁😍牛肉好腍配料仲好多👏🏻2️⃣小食拼盤(小)🐷炸豬皮👍🏼好脆好脆🐦‍🔥泰式酸辣鳳爪👍🏼好開胃又無骨🐟炸魚餅👍🏼辣辣哋好正🍗香茅雞翼👍🏼香茅味濃🐔地道炸雞棗👍🏼香脆3️⃣芒果糯米飯芒果好甜🥭椰漿好濃郁👏🏻4️⃣生炸蝦餅非常香口🦐啖啖肉🍤好大嚿5️⃣香葉肉碎煎雙蛋飯好多香葉🍃加埋肉碎一齊食👌🏻感覺唔油膩仲可以揀唔辣👍🏼啱哂小朋友6️⃣飛天通菜炒得好香✅辣辣哋好味😋7️⃣椰汁西米糕夠哂正宗🙏🏻每嚿都好足料
我哋嗌咗七款食物
我幾鍾意呢間船麵🇹🇭🍜

1️⃣阿叔牛肉船麵
個麵索哂湯汁😍牛肉好腍
配料仲好多👏🏻

2️⃣小食拼盤(小)
🐷炸豬皮👍🏼好脆好脆

夠哂正宗🙏🏻每嚿都好足料
2025-06-13
  • 阿叔牛肉船麵
2025-06-13 0 瀏覽
放假去左探住喺太古城嘅好友,之後佢介绍我去左佢屋企附近的「Asok Thai Noodle 阿叔泰麵」食泰菜🤩🤩🤩,今日都好多客人,差唔多爆滿。見到餐廳門口大大張海報宣傳「香葉肉碎煎蛋飯地獄辣挑戰」🔥🔥🔥,贏咗可以有豐富獎品㗎,如有曼谷機票、$500 大利是等等👏🏻,不過我就應該挑戰唔到啦😅⋯⋯💠冬陰功海鮮媽媽麵($88)賣相好吸引,冬陰功湯微辣,有蝦有魷魚,仲有蜆,配埋青檸、生蛋黃,撈埋泰國媽媽麵一齊食,原來好食好多😉💠泰式虎蝦沙河($98)沙何粉入口軟糯,虎蝦好大隻,啖啖肉,惹味可口👏🏻💠生炸蝦餅($92)蝦餅炸得夠亁身金黃,大大嚿蝦肉好彈牙,好有嚼口。💠飛天通菜($65)雖然我睇唔到師傅把通菜用大火炒香後拋起(飛天),但食嘅時候都feel 到好夠鑊氣,好惹味👏🏻💠芒果糯米飯配雪糕($68)用迷你沙鍋裝住微暖嘅糯米飯及芒果,配上雪糕🍦嚟食係第一次,感覺都幾新鮮特別,不過如果芒果肉多番啲就更好😅💠椰汁斑蘭糕($58)玫瑰花🌹造型嘅椰汁斑蘭糕,仲暖暖地,入口煙韌,唔會太甜。💠青檸梳打($24)💠荔枝梳打($26)

💠冬陰功海鮮媽媽麵($88)

💠泰式虎蝦沙河($98)
沙何粉入口軟糯,虎蝦好大隻,啖啖肉,惹味可口👏🏻

💠生炸蝦餅($92)
蝦餅炸得夠亁身金黃,大大嚿蝦肉好彈牙,好有嚼口。

💠飛天通菜($65)

💠芒果糯米飯配雪糕($68)

💠椰汁斑蘭糕($58)
玫瑰花🌹造型嘅椰汁斑蘭糕,仲暖暖地,入口煙韌,唔會太甜。

💠青檸梳打($24)
💠荔枝梳打($26)

凍凍地最好就係食吓熱辣辣嘅湯麵 最近我地就去咗呢間喺太古主打泰式船麵嘅餐廳 環境密度會高啲啲 不過佢個蝦飯認真唔錯 而且仲比我地發現到佢有地獄辣挑戰 食得辣又食得夠快嘅朋友可以挑戰一下 大獎仲有曼谷來回機票添呀😍-🐂阿叔牛肉船麵 $88船麵材料好豐富 有牛腩 牛丸 豆卜 花生同炸豬皮😝 湯底都幾濃郁 係走鹹派嘅路線 仲有得㨂麵底 我地㨂咗金邊粉 麵底份量都多 吸收埋湯汁 啖啖都充滿味道呀-🍤蝦功拌飯 $138蝦功拌飯嘅鹹蛋黃醬好濃郁好香口 撈飯簡直一流呀 而且蝦仲有8大隻 每隻都爽口彈牙 大大大滿足😘-🍱小食拼盤 大 $138包含咗泰式炸魚餅 炸雞棗 泰式酸辣鳳爪 香茅雞翼同炸豬皮 份量十足 好啱一大班人一齊share 食哂咁多款😗-🥬飛天通菜 $65通菜炒得好爽口 蝦醬配上蒜蓉 好夠味呀😙-🧋泰式奶茶 $30🍍菠蘿梳打 $26手標奶茶香濃 甜度適中 唔會飲完撻喉😝 菠蘿梳打嘅糖漿仲有果肉 好refreshing🤩
🐂阿叔牛肉船麵 $88

🍤蝦功拌飯 $138

🍱小食拼盤 大 $138
🥬飛天通菜 $65
通菜炒得好爽口 蝦醬配上蒜蓉 好夠味呀😙
🧋泰式奶茶 $30
🍍菠蘿梳打 $26
2025-06-09 145 瀏覽
呢間餐廳由佢喺大圍嘅時候已經一直支持佢 覺得佢嘅船麵真係好好味 而家佢搬咗入太古 所以要繼續食😚👅阿叔和牛船麵 $138我哋叫咗金邊粉 佢嘅金邊粉好索湯 而佢嘅湯底好濃郁😋同埋有好多和牛 肉質都好嫩滑 仲有牛丸 好高質😍👅蛋炒咖哩蟹肉飯 $158佢嘅蛋炒咖喱味道甜甜地 蟹肉份量好多😆完全食唔到蟹殼 同埋都唔辣嘅 撈飯一流🤤👅冬陰公海鮮媽媽麵 $90海鮮都幾豐富 有青口 蝦同魷魚 冬陰功都幾惹味 酸酸地 椰奶味都幾出 唔錯😛👅椰青 $48呢度嘅椰青飲落都好清甜 好飲😎總括嚟講 呢間泰國菜真係唔錯 同埋服務都幾好 職員都好友善 大家以嚟呢度一試啊🥰😋 好味:8.78/10🤑 價錢:7.78/10🤗 服務:8.02/10😝 環境:7.78/10😚 衞生:7.87/10🤩 整體:8.62/10

👅阿叔和牛船麵 $138

😝 環境:7.78/10
😚 衞生:7.87/10
🤩 整體:8.62/10
2025-06-09 116 瀏覽
好多人食,但大家都唔係坐好耐好快有位,價錢好親民,大部分都唔過一百蚊,下次想試生炸蝦餅😍🦐泰式虎蝦炒河 $98推介!醬汁惹味微辣,河粉好入口,質感濕濕地,虎蝦爽口好味,好正🍜阿叔牛肉船麵 $88足料湯底濃郁,有牛腩,炸豬皮同丸,男仔食一碗都夠飽🥬肉碎生菜包 $68推介!超多肉碎,好香好好味,勁多生菜,完全唔似係幾十蚊既小食🐷炭燒豬頸肉 $78推介!表面香口,入面juicy,份量好多🥬飛天通菜 $65香料好味,偏重味,如果唔係好鍾意濃味既朋友未必好岩🍰泰式奶茶蛋糕配雪糕 $88淡淡奶茶味,幾特別,但都係主食吸引D

🦐泰式虎蝦炒河 $98

🍜阿叔牛肉船麵 $88
足料湯底濃郁,有牛腩,炸豬皮同丸,男仔食一碗都夠飽

🥬肉碎生菜包 $68

🐷炭燒豬頸肉 $78
推介!表面香口,入面juicy,份量好多

🥬飛天通菜 $65
香料好味,偏重味,如果唔係好鍾意濃味既朋友未必好岩

🍰泰式奶茶蛋糕配雪糕 $88
淡淡奶茶味,幾特別,但都係主食吸引D
  • 阿叔牛肉船麵
2025-06-07 112 瀏覽
➰ 香葉肉碎煎蛋飯 原本想挑戰地獄級嘅辣度,但最後都臨時縮沙,都系選咗中辣試試先。兩只太陽蛋煎得恰到好處,煎到外酥內嫩,蛋黃微微流動,增加口感嘅層次。而鮮嫩嘅肉碎配上香葉和辣椒碎增添咗辣度和香氣,使到整個口感極為豐富。➰ 生炸蝦餅 蝦餅外層炸到非常金黃酥脆,而裡面嘅蝦肉夠曬鮮嫩多汁兼極之彈牙,再配埋泰式甜辣醬,好味到停唔到口。➰ 椰青 食咗辣嘅肉碎煎蛋飯,梗系要飲番個椰青嚟中和一下。 呢個椰青夠曬多椰青水,清澈透心涼,而椰肉充滿著椰香,口感清甜爽口。➰ 芒果糯米飯配雪糕 呢個芒果糯米飯配咗兩大球雲呢拿雪糕,夠曬透心涼,而糯米飯又好煙靭,再加埋香甜嘅芒果肉粒粒,真系絕佳嘅飯後甜品。
➰ 香葉肉碎煎蛋飯

2025-01-22
椰青
  • 香葉肉碎煎雙蛋飯
2025-06-06 86 瀏覽
太古城最近開左好多新餐廳啊各式各樣都有 天氣凍冰冰 想食啲辣野暖下身見到阿叔泰麵坐滿人懷住排隊一定好食嘅心態 就決定食佢😆眼闊肚窄樣樣都想食🤭叫到一枱都係 飛天通菜泰菜必叫 好夠鑊氣 又惹味😋青咖哩雞撈米線青咖哩味道偏辣 裡面有粟米仔同泰國矮瓜 掛滿晒醬汁雞件炸得香口又嫩滑 香葉肉碎煎雙蛋飯去親泰國一定要食 😌 濃濃嘅蛋黃 拌上肉碎同熱辣辣嘅白飯 真係好滋味小食拼盤(細)有豬皮 雞棗 泰色魚餅 雞翼 酸辣鳳爪樣樣都有好豐富 啱晒貪心嘅朋友仔😁炭燒豬頸肉食落爽口彈牙 邊位燒得焦香 配上泰式酸辣醬飲品方面叫左熱青檸蜜 青檸梳打食辣野一定要配返啲酸酸甜甜嘅飲品芒果糯米飯配雪糕一𢳂開2球雪糕就發現內有乾坤下面有芒果糯米飯 香甜芒果加上煙煙韌韌 糯米飯
太古城最近開左好多新餐廳啊

食辣野一定要配返啲酸酸甜甜嘅飲品

一𢳂開2球雪糕就發現內有乾坤
下面有芒果糯米飯 香甜芒果加上煙煙韌韌 糯米飯

2025-06-06 73 瀏覽
隱藏在太古城中的阿叔泰麵,這次我們點了招牌阿叔牛肉船麵($88),濃郁的湯底加上嫩滑的牛肉片,完美演繹了泰式船麵的精髓。泰式虎蝦炒河粉($98)的鑊氣十足,大隻虎蝦配上彈牙河粉,層次豐富。特別推薦生炸蝦餅($92),外皮金黃酥脆,內裡鮮甜多汁。餐飲搭配方面,泰式咖啡($32)香濃回甘,配上清新的青檸杯打($24)。重點推介:必試船麵、蝦膏拌飯、冬陰功海鮮媽媽麵,以及香葉肉碎煎蛋飯。喜歡重口味的朋友,不妨挑戰「香葉肉碎煎蛋飯地獄辣挑戰」,保證讓你體驗難忘的泰式辣度!

重點推介:
試食活動
情意結關係, 我地間唔中都會黎太古城行街街食飯飯;今次佢呢個舊街坊, 就同我行入住宅區小小食泰菜~小食拼盤(細) $88阿叔牛肉船麵 $88濃香微甜口 夠豐富;我食得慢索晒啲湯. 妹妹幫我添熱湯, 好好啊~香葉肉碎煎雙蛋飯 $72肉碎好實在, 好足料, 係下次會 encore 嘅 item~To: 食得辣嘅朋友, 佢地有個”地獄級辣”挑戰到3月尾架~ 飛天通菜 $65芒果糯米飯配雪糕 $68呢度啲嘢食啱口味 同埋 啲侍應妹妹都好nice, 我地再黎架會~

情意結關係, 我地間唔中都會黎太古城行街街食飯飯;
今次佢呢個舊街坊, 就同我行入住宅區小小食泰菜~

小食拼盤(細) $88

阿叔牛肉船麵 $88

濃香微甜口 夠豐富;
我食得慢索晒啲湯. 妹妹幫我添熱湯, 好好啊~

香葉肉碎煎雙蛋飯 $72

飛天通菜 $65

芒果糯米飯配雪糕 $68

2025-06-05 74 瀏覽
呀叔泰麵開咗喺太古👏🏻🌟阿叔牛肉船麵湯底非常濃郁牛肉肉質嫩滑且牛味濃肉丸亦都好彈牙 仲有炸豬皮搭配掛湯既金邊粉特別好味🙌🏻🌟醉貓豬頸肉炒河炒得夠哂鑊氣帶獨有焦香味闊河粉夠煙韌亦吸收晒醬汁嘅精華仲有爽脆豬頸肉👍🏻🌟泰式酸辣鳳爪鳳爪醃得夠入味味道刺激帶甜,酸,辣味🌶️🌟香茅雞翼雞翼炸得好脆帶香茅香氣🌟炭燒豬頸肉豬頸肉肉質爽脆 燒到好香口蘸埋泰式酸辣汁更正🌟肉碎生菜包清爽既生菜包裹住香辣惹味既肉碎💯🌟芒果糯米飯配雪糕軟糯綿密既糯米飯 配上清甜芒果同雪糕😋
呀叔泰麵開咗喺太古👏🏻

闊河粉夠煙韌亦吸收晒醬汁嘅精華
仲有爽脆豬頸肉👍🏻

🌟泰式酸辣鳳爪
鳳爪醃得夠入味
味道刺激帶甜,酸,辣味🌶️

🌟香茅雞翼
雞翼炸得好脆帶香茅香氣