2015-10-17 533 瀏覽
呢間野係我讀中學果陣已經成日同d 同學去食架喇,由佢2x 蚊食到3x 蚊,不過都係好食同抵食既!  我地次次都係食焗野,因為真係好食。佢有得揀唔同既食材同汁既,仲有得揀食飯、食麵、烏冬、通粉等等……今次都係同中學同學去食既。我叫左個炸魚柳磨菇茄汁焗飯,個朋友就叫左薰蹄磨菇蒜蓉汁焗意粉。炸魚柳磨菇茄汁焗飯好食呀,個炸魚柳放係上邊,唔會俾D 汁整到淋晒,佢仲有好多茄汁,最中意汁撈飯既我就啱晒喇! 佢份量都幾多,有五至六塊魚柳同埋有好多磨菇。 如果中意芝士既人可以加D 芝士粉上去,好香架!朋友話個薰蹄磨菇蒜蓉汁焗意粉都OK,但我見佢D 意粉好似好粗咁,唔知會唔會好淋,所以我通常都係叫飯。另外我見佢D 薰蹄既份量都好多呀 ,而朋友就話個蒜蓉汁會食到佢口臭。 (其實佢有好多其他汁可以揀既,大家可以揀其他既!)天水圍已經得返好少唔係集團經營既餐廳,所以我好珍惜呢D 小店架,支持小店!
炸魚柳磨菇茄汁焗飯
 佢份量都幾多,有五至六塊魚柳同埋有好多磨菇。
 如果中意芝士既人可以加D 芝士粉上去,好香架!
薰蹄磨菇蒜蓉汁焗意粉
,而朋友就話個蒜蓉汁會食到佢口臭。
 (其實佢有好多其他汁可以揀既,大家可以揀其他既!)

2015-10-12
炸魚柳磨菇茄汁焗飯