2024-03-01 10 瀏覽
以前去T Town 嘅天鳥居酒屋都係食壽司/日本料理,覺得幾高質。最近睇到佢推出100分鐘任食火鍋放題,即刻試試佢。佢有4款套餐、9款湯底任選配搭,我哋今次就揀咗美國牛頸脊套餐,湯底方面就揀咗招牌胡椒豬骨同椰子雞鴛鴦鍋。揀得美國牛頸脊套餐,率先就試佢嘅2款牛肉一美國牛頸脊&美國牛板腱。牛頸脊係厚身肉切,牛肉爽口,就算煮耐少少肉質都唔靭,好味👍🏻而牛板腱都唔輸,脂肪分布均勻,食落一啲都唔油膩。招牌胡椒豬骨嘅胡椒味極香,但又唔會好辣同嗆口 ,加左個索湯汁嘅響鈴同公仔麵,吸晒濃湯精華,味道即刻升級咗。而椰子雞係清香椰子味,適合想清清地食火鍋嘅朋友。呢度係用QR code 落單,自己可以喺醬料區調醬,飲品任拎,啤酒同清酒都可以任飲!仲有叫佐酒小食,大快朵頤🤭