最近發現天水圍竟然開咗間台式火鍋店,一直覺得天水圍冇乜好食,見開咗新嘢,梗係要去試吓!星期日下午兩點左右去到,大約等10分鐘左右有位。呢間餐廳其實唔止做火鍋的,如果唔食火鍋都可以單叫台式食品。餐廳不算很大,枱和枱的距離窄,私隱度不算高。裝修都算係幾靚,中間的枱有櫻花樹,非常浪漫。今次主要係黎食午市60分鐘定量放題,最平$88 西班牙栗飼豬梅片 150g,最重要係免加一!仲要星期一至日都同價!超佛心!首先職員會係入座前問你點邊種價錢的火鍋,之後再揀湯底。湯底有9款選擇,全部都好吸引!因為喺門口已經聞到好香嘅椰子雞湯味,所以今次揀咗台灣香濃椰子雞湯和台灣惹味沙茶湯。兩款都很推薦!入坐起開始計時60分鐘,一夠鐘就會有人黎執枱。火鍋配料都係自助吧自己拎,種類都算幾多,而且樣樣都新鮮好食。有平時食其他連鎖火鍋放題店少有的響鈴和炸魚皮。有少量台式小食例如地瓜球等等。150G的肉比想像中多,差D飽到食唔曬!味道就正常發揮。掃QR code可以點台式飲品和甜品。都幾多選擇而且質素都唔錯!建議早啲order飲品,要等10分鐘左右。我們叫了珍珠奶綠和荔枝梳打。雖然珍珠奶綠味道係唔錯,但建議唔好叫呢類型嘅飲

星期日下午兩點左右去到,大約等10分鐘左右有位。
呢間餐廳其實唔止做火鍋的,如果唔食火鍋都可以單叫台式食品。

入坐起開始計時60分鐘,一夠鐘就會有人黎執枱。

有少量台式小食例如地瓜球等等。

150G的肉比想像中多,差D飽到食唔曬!味道就正常發揮。

我們叫了珍珠奶綠和荔枝梳打。雖然珍珠奶綠味道係唔錯,但建議唔好叫呢類型嘅飲品,因為會好快飽濟,咁就食唔到太多嘢🤣。反而荔枝梳打比較清爽開胃,叫呢類型嘅飲品會比較好。另外最好叫微冰,因為我叫微冰其實都好多冰。

甜品方面,叫了芋圓仙草,芋圓只係得兩粒,唔係好夠喉。另外叫咗waffle, 佢標榜係用蘭王蛋整嘅,但我就覺得味道唔算好特別。仲有好多甜品,但因為已經好飽冇叫到,唯有下次再試啦!