2016-12-11
由細到大都住喺荃灣區,之後搬到去九龍區,除咗有一次去飲同埋元朗BBQ場都唔會去到天水圍, 今次公司清大假十幾日,當然要去一個天水圍之日與夜嘅旅程,相約一位住在天水圍的同事去食華嫂😋😋想食好耐了!去到要排一條隊,我同事都話每次都要排隊嘅,嗰日好曬好猛太陽🌞好彩排咗10幾分鐘就已經有位啦❤️同事話要一次過叫,坐低咗嘅話唔可以再叫,只能外賣。因為未食過所以一定要叫招牌菠蘿包,同事話番茄麵都係招牌,但食完要剷落去元朗再繼續食所以冇叫過面,怕太飽食唔落,最後叫咗招牌菠蘿包$17,同招牌芝士咸牛肉蛋豬仔包$19, 仲有一定要飲嘅冰花奶茶!但樓面就話冇晒冰花,得返普通奶茶,我即刻晴天霹靂⚡️⚡️,我山長水遠黎到竟然話冇😭唯有試另外一個招牌嘅飲品就係檸檬益力多$17😁同事就叫了招牌菠蘿包$24我懷着興奮嘅心情期待個包嘅來臨❤️🙈第一個先到芝士鹹牛肉蛋豬仔包!個包入邊有芝士,蛋同埋鹹牛肉,微溫的!一啖咬落去真係大叫"好幸福!!!"❤️超級好食,是家的味道😋之後就到個招牌菠蘿包入面係有蛋同番茄,最緊要係有塊凍牛油!再加上🔥微熱嘅菠蘿包及crunchy 嘅外皮又係冰火之作!我發現好多嘢食加隻蛋係入面真係會令到嗰樣嘢好
我發現好多嘢食加隻蛋係入面真係會令到嗰樣嘢好食好多!多謝你雞蛋🙏🏼🙏🏼無咗你真係少咗好多好多美食!!
大家都係招牌,我覺得最好食係芝士鹹牛肉蛋豬仔包😋😋好啱我口味!同事叫的招牌菠蘿包未試過但都應該係好食嘅😁
咁遠水路食到你哋我都覺得算值得嘅!但如果要再去可能要去觀塘啦因為近啲啊😂😂雖然無冰花奶茶。因為去天水圍真係好遠🤓