(非會員)
2006-07-28 2 瀏覽
今日收工後約了朋友食飯,仲未稔掂去邊度食,剩係約咗喺旺角等。由於收工早咗,所以早到咗地鐵站,於是係七仔睇吓雜誌,無意中發現有一本叫命理王嘅雜誌,覺得幾得意,見到話一間叫\"天機棧\" 嘅樓上咖啡室(廣告),因為主持人對命理有研究,所以間中有舉辨免費命理講助,而有些時段更有免費為客人命理諮詢。無乜打算要「隨緣免費命理諮詢」(結果都冇),但心想起碼同朋友可以多一個話題,於是去試吓。其實以價錢來說是不便宜,但亦唔太貴,一個牛扒套餐\一百蚊左古,水準中等冇乜驚喜,但起碼個湯(金必多忌廉湯)都係有水準,用足料唔係豆粉水,還算可以接受。最好係今日生意唔多,得兩台客,所以可以慢坐,又有雜誌提供(新地、命理王等),算唔錯嘞!但我朋友叫咗個叫做\"香草Rosemary燒雞\",上菜發現是雞扒唔係成隻嗰 d,有d 失望。唯一要彈的是佢\個廁所細到肥佬一定入唔到,真離譜,但總算幾清潔。