2019-01-20 25 瀏覽
天氣轉冷,熱辣辣嘅麻辣火鍋真係好岩同朋友聚首。今日膽粗粗試呢間食店,裝修好華麗,好有重慶地道感覺,加上地方精緻乾淨,環境認真唔錯。黎到當然試佢地特別介紹嘅青麻辣,雖則我地只叫小麻小辣,味道一樣濃厚,飲一啖過隱又刺激。加上我地叫咗鴛鴦鍋,中間有溫和嘅薯仔蕃茄湯,真係多重享受。餐牌食材多樣化,火鍋必備手切肥牛質素唔錯,肥瘦適中,牛味香濃,好岩配麻辣湯。不過最令我驚喜就係豬眼根,膠質豐富,彈牙鬆軟,回味無窮。韭菜餃就水準之內,皮有點偏厚,不過餡料味道香濃,都食得過。另外一提就係佢地有提供生啤,俾大家打邊爐都有麥香味更重嘅啤酒。總括黎講,掌門算係價錢合理嘅麻辣火鍋,呢間嘅湯底食材真係值得大家一試。