【 🐠 蜂蜜橙銀鱈魚 】---($188) *另收加一服務費*~~~📍評分:10/10~~~💫 𝕊𝕖𝕥 𝕃𝕦𝕟𝕔𝕙 :- Starter 👉🏻 是日精選餐湯🍵- Main 👉🏻 蜂蜜橙銀鱈魚🐠~~~⏩ 感謝餐廳邀請試食啊😛,但係講明先評分絕對從心冇私心ga🤣!呢間位於天后既樓上西餐廳,以灰色為主調,座位都好寬敞,坐得好舒適🏞,聽住音樂同朋友歎返餐好好品嚐美食就係享受🥰!~~~身為主角既兩塊銀鱈魚啖啖肉超新鮮啊✨,魚味好鮮甜,食落爽彈得黎又非常嫩滑😚,熟度啱啱好,魚肉內裡絕對冇overcooked👍🏻,食落口感真係啱啱好🤤!魚外皮烤得香脆有咬口,魚皮油脂香豐富😋,外脆內軟既銀鱈魚真係整得好正好好食‼️ 底下配有藜麥、青瓜粒、番茄粒、紅洋蔥等等,藜麥煙韌韌韌既粒粒口感😚,配埋其他多汁爽口既配料💦,口感多元豐富,而且感覺食落好fresh👻,摺埋酸爽既檸檬汁落去就更加清新開胃🍋,夏天食就啱灑loo!醬汁係蜂蜜橙汁🧡,好少有呢款醬汁好特別,味道異常地非常夾😜!酸酸甜甜帶獨特香味,清新度max✨!~~~是日餐湯係椰菜花忌廉湯,飲落口感creamy幼滑🤤,帶微微椰菜花香,面頭加左百里香同少少橄欖油🌿,
【 🐠 蜂蜜橙銀鱈魚 】
---
($188) *另收加一服務費*
📍評分:10/10
💫 𝕊𝕖𝕥 𝕃𝕦𝕟𝕔𝕙 :
- Starter 👉🏻 是日精選餐湯🍵
- Main 👉🏻 蜂蜜橙銀鱈魚🐠
~~~
是日餐湯係椰菜花忌廉湯,飲落口感creamy幼滑🤤,帶微微椰菜花香,面頭加左百里香同少少橄欖油🌿,仲有蒜蓉包粒🍞!飲完舒服暖胃🤍,又冇平時d忌廉湯咁膩!
~~~
🌟 今次試食餐廳仲額外送左份前菜小食,係飛魚籽撻🥮!撻皮脆口有牛油曲奇餅香😚,入面係滿滿既千島醬,食落外脆內軟,又酸酸甜甜好開胃👅!上面就有飛魚籽同青瓜片,細細件一口小食開開胃👻!
【 💜黑加侖子慕斯蛋糕🍰
配士多啤梨雪糕🍧】
📍評分:10 +我的少女心❤️‍🔥/10
~~~
⏩ 講真試食完 set lunch 之後估唔到餐廳仲額外預備埋一份甜品送黎試食🙈,個下真心驚喜左😂!仲要睇到係我最鍾意既粉紅色‼️ 超夢幻既賣相已經一秒得到我既歡心🥰!
~~~
蛋糕上面既奶蓋口感好creamy幼滑🤤,而且食落又輕盈,帶有忌廉奶香🍶,上面仲有大大粒士多啤梨🍓!黑加侖子慕斯蛋糕分兩層,上面個層佔大部分🤩,係好厚好厚既黑加侖子慕斯💜,黑加侖子味酸酸甜甜🫐,慕斯口感非常軟滑😚,仲食到黑加侖子粒粒既口感!下面個層就係海綿蛋糕🍰,口感好鬆軟👅!士多啤梨雪糕因為我打卡溶左d😹,但係都係咁好食😌,甜甜酸酸既士多啤梨奶香味,軟滑既口感同冰感❄️,加埋隔離既餅乾碎食超夾🍪!仲有就係個有好多玫瑰花瓣on top🌹,整得好靚好有花系少女feel😍,真係睇得又食得既甜品😝!
~~~
✅ 整體黎講,呢度真係前菜、主食、甜品都咁好食🥰,仲要食物賣相真係好吸引😍,整得好有心機!而且店員亦都好nice,服務得好周到😚!環境又舒服有格調,呢間絕對啱灑鍾意打卡既一眾少女黎啊😜!
蜂蜜橙銀鱈魚
黑加侖子慕斯蛋糕配士多啤梨雪糕