2023-11-13 87 瀏覽
早幾日同朋友想食小小野,又唔想食咁飽,就諗起呢間甜品店,以前成日食架,覺得好食, 今次坐底睇好多野價錢都唔平,我同朋友分別點左個5x幾蚊既甜品,佢叫左綠野仙蹤,佢話太甜,咁我就無跟佢嗌,我見到湯丸15蚊有6粒,咁我覺得呢個幾平又抵,叫返個黑芝麻湯丸,咁我就另外再睇有咩榴槤類甜品或者芒果類啦~ 睇中左芒果布丁,諗住叫😅但發雞盲點左芒果三重奏,唉~🥲 因為我唔想食芒果三重奏裡面既芒果干🫣🫣🫣但因為電話點餐都一定係自己落錯🥲🥲🥲🥲 整體感覺湯丸個姜底夠姜,湯丸裡面都好有芝麻味,芒果三重奏,芒果都甜,芒果布丁都好食既,芒果干佢係剪到一條條都叫做容易食,朋友個綠野仙蹤只聽到話甜,但她都食曬成碗, 我估計都ok 既 ~ 整體50分以前會好食有80,主要覺得賣相無咁好,而食物味道都比以前欠一點點~