2016-11-06 143 瀏覽
港島東區之友又出動了,今次我地去左哈妃食甜品tea,不過地點並不就腳d甜品都好有特色,我地3個分別都叫左哈妃推介既脆脆拿破崙/必食雪糕漢堡/蛋黃楊枝甘露呢個拿破崙食落似餅乾,唔夠鬆脆,比想像中遜色,而旁邊既雪糕係斑蘭味,尚算不錯,好少地方可以食到斑蘭雪糕!生果好新鮮香甜呢個漢堡雪糕望上去好特別,但食落就沒什麼特別,講真其實係泡芙,不過中間夾雪糕而已,不過不失,反而旁邊的炸南瓜條有驚喜,煙煙韌韌,食落有d似牛脷酥,但甜甜的,幾好食眼見有d似荷包蛋,但中間其實係一粒芒果汁,穿左就會流出芒果汁,而下面的蛋白其實係用椰汁及蛋白打出黎的,最底層就鋪左一層西米,芒果及柚子,再撈埋旁邊的芒果椰汁一齊食,同傳統的楊枝甘露沒什麼特別不過勝在有gimmick每叫一款甜品,都會奉送花茶一杯,可以消擠下,店主真係好體貼
不過勝在有gimmick
每叫一款甜品,都會奉送花茶一杯,可以消擠下,店主真係好體貼

2016-11-05