2016-05-19
早前放左呢張相上網好個朋友見到我....前面幾舊三文魚腩都勁比LIKE, 以為我去左咩高級日本料理, 我講比佢地聽係食放題, 好多人都問邊間放題D刺身咁正, 所以我懶得個個覆MSG, 直頭寫篇食評比大家, 一次介紹晒唔好再私下問我啦~HAHAAA $288一個人任食任飲2小時, 汽水啤酒係任飲, 有6款點菜紙可以任點任食 雖則係任食但食得放題都唔好浪費食物啦餐廳地方好闊落, 好乾淨, 2個人可以坐大大張卡位, 好舒服.食日本放題喪食刺身是常識吧, 2個人先來一大盤雜棉刺身, 一睇重量級呢盤刺身出場, 如果係係出面D日本餐廳叫至少都4-500蚊囉...哈...所以就算真係未食, 望到都己經好興奮 食落更加<無.得.頂.>.....超有驚喜啊, 全部刺身都非常新鮮, 牡丹蝦好大隻, 甜蝦好鮮甜, 但最最~最正係我最愛的三文魚刺身, 竟然全部都係腩位, 太好食啦, 好好新鮮, 好好好~肥美啊!!!我有唸過會唔會只係自己好彩, 但我望下前面同後面張枱, 其他食客上D刺身係一樣咁新鮮, 全部都係上三文魚腩, 真係無呃你, 厚切三文魚腩, 特別有口感, 非常好味呢!!之後再來點幾款
今次經驗打破晒我食放題既錯覺, 成日以為食放題得個量, 質數多數麻麻地, 但估唔到呢間餐廳真係做到平靚正 + 非常有質素的日本放題, 真心推介比大家, 提提大家如果想試, 星期五六一定要訂枱啊
題外話/補充資料:
食食下餐廳待應走埋黎唔係問我D野好唔好食, 係問我D鼓油好唔好食....哈! 原來佢話壽司鼓油係師傳自己調較, Wooow...咁有心機, 難怪食落真係無咁咸同食完都唔會有好口渴既感覺啦!!