2018-10-24 96 瀏覽
朋友係沙田友,本身想係沙田新城市食飯,但諗諗下佢話河畔呢邊都有好多野食,試左呢間和氣食堂~~入到去唔算大,燈光比人感覺好舒服,入坐之後會上兩杯熱茶~比左朋友發版😂,叫左個4點刺身盛,石煱鰻魚炒飯,韓式泡菜豆腐鍋,沖繩風沙律和風,田樂麵豉燒日本米茄子同千迴火鳥。個沙律有海葡萄,口感好得意似爆水珠珠,個汁都好開胃,好岩做開胃菜之後上左個泡菜豆腐鍋,入邊有五花肉,同泡菜好夾hahaha,不過有少少辣。入邊仲有粉絲同菜,啲料好豐富~~勁靚!!我係鰻魚炒飯既super fans, 今次呢個鰻魚炒飯真係好好食,啲飯好入味,賣相都好靚!店員亦都好貼心咁提醒我地個石鍋好熱~~食日本野點可以唔嗌刺身,呢個刺身盛有廣島蠔, 三文魚,甜蝦同章紅魚,睇得出啲刺身好新鮮,正!!章紅魚口感實實地,值得一試~~見佢個名叫千迴火鳥咁可愛,叫左個黎試下,燒物永遠都唔會出錯仲有驚喜果然係真嫁, 燒雞翼既精粹就係皮脆肉嫩仲有汁,千迴火鳥齊哂!最後上左道麵豉燒茄子,我食唔出佢啲醃料係乜,但好入味,真係燒得岩岩好,我中意食冧嘅茄子,個皮同平時啲茄子又唔同啲,中意食茄子既大家一定要叫最後埋單563,好飽!!

入到去唔算大,燈光比人感覺好舒服,入坐之後會上兩杯熱茶~

勁靚!!

最後埋單563,好飽!!

2018-10-23
$281.5 (晚餐)