2023-10-19
今日去左將軍澳,意發現呢間本身日式火鍋放題餐廳推出大閘蟹與安格斯shabu shabu火鍋放題,我同老公正好lunch time 時間又唔知食咩好😆😆火鍋同大閘蟹一齊食哂又幾好喎😌橫掂今年都未食大閘蟹,呢度可以任食🥲🥲👍🏼今次呢個叫做「爆膏大閘蟹+安格斯火鍋放題」平日就係150分鐘。🦀主角大閘蟹任食,開頭見佢size中等,原來入邊都好多膏,我哋食咁多隻隻隻都爆膏,真係名副其實既「爆膏」😆🐮和牛胸腹眼 + 安格斯牛小排一份:呢個係一人一份,不過真係好淋呀,入口即溶。另外再講下其他任食嘅嘢:🐮Prime 牛肩肉、美國牛肩肉:好博新,唔會好肥,肉質嫩口,飽和脂肪唔高,唔錯唔錯。🥢黑魚片、花膠、沙白、蟹棒等,仲有豬、雞、午餐肉、響鈴等等。🍦出邊自助區有好多菜類,粉麵,丸類,熟食有餃子、炸雞、泡菜、中華沙律等等,亦有自己製既格仔餅🧇。 調味料都有好多款,呢點要讚👍🏼野飲有20幾款,仲有甜品、雪糕🍦🧁🍰咁多嘢食仲要係任食,真係大滿足👍🏼
另外再講下其他任食嘅嘢:
野飲有20幾款,仲有甜品、雪糕🍦🧁🍰
咁多嘢食仲要係任食,真係大滿足👍🏼