2021-12-01
西式扒房都去過唔少,今次試下韓式扒房呢間貊炙原來開左唔係好耐,係高級韓式餐廳,出名食西式厚切熟成扒,有職員幫我地燒埋,仲好有心機介紹啲牛,原來啲牛係28-45熟成牛肉係門口睇到個熟成櫃,可以由返餐廳自行調整及跟進熟成程序,每舊肉都係獨一無二味道第一次食韓燒有兩round 配菜,真係好驚喜,原來第二round 係濃味配菜,用來配飯面食,唔係去高級韓國餐廳都唔會知咁多今次個燒牛omakase set有好多野食,任食既前菜已經可以食到飽主菜肉有熟成醬油牛肋肉+角切和牛+韓國五花肉+和牛羽下肉呢個肉拼盤,樣樣肉都唔錯,最回味真係個熟成醬油牛肋肉,又淋又重牛味,回味無窮食完成盤肉,仲有飯同冷面,仲要係勁好味😋韓國燒鱔好掛住係韓國燒鱔,所以另外都點埋,職員好細心問我地要脆皮定淋啲既皮,有人serve 真係好正,啲鱔好肥美,點埋啲醬,真心以為自己去左弘大食鱔最後其實有甜品,但真係食唔落,唔想浪費,所以都叫上了下次再來真係要空腹耐啲,食多啲配菜
主菜肉有熟成醬油牛肋肉+角切和牛+韓國五花肉+和牛羽下肉
食完成盤肉,仲有飯同冷面,仲要係勁好味😋
韓國燒鱔
最後其實有甜品,但真係食唔落,唔想浪費,所以都叫上了
下次再來真係要空腹耐啲,食多啲配菜