2018-05-25 107 瀏覽
約左朋友一齊做運動, 諗住搵d輕食晚餐, 等陣運動唔會頂住個胃~覓食途中見到呢間日本店, 朋友話觀塘都有呢間店, 聽聞排晒長龍, 好似幾吸引咁~橫掂店內有位唔駛等, 就入去試試啦~!環境:店細細, 有10多張枱, 裝修新正, 木枱木櫈幾"骨子", 不過有靠背既就更舒服了...(可能我年紀大了.... 腰酸酸) 坐位之間的空位很小, 好在我地兩個女仔, 都仲坐得鬆動dd, 如果係硬漢子就辛苦d喇~食物:我地叫左個招牌菜---丼瀛龍蝦刺身雙層爆丼我行入去店內上廁所時, 見師傅真係即點即切龍蝦~ 真係新鮮架~ 見係咁, 所以都明白點完要等一陣先上菜既~ 好在唔太餓~ 哈哈~嘩~ 個龍蝦好大個鉗呀~~~ 咁威威梗係selfie一下~ 相機食先~~~整體刺身都好新鮮~ 我最喜歡個龍蝦撈左沙津醬, 好開胃~~ 龍蝦肉都幾爽~刺身片係什錦既, 樣樣都有一片, 啱晒我呢個肥妹咩可以一次過試到幾款~ 大致新鮮~ 我幾欣賞呢個北寄貝既切法, 令佢好似藝術品咁, 靚左, 吸引左~仲有隻蛋, 少少流心, 又好香, 正~第二層既烏冬, 沾醬食味道幾特別,  似蛋黃醬/淡忌廉, 有種日式西餐咁~烏冬如果可以再多d
橫掂店內有位唔駛等, 就入去試試啦~!

環境:

食物:
我地叫左個招牌菜---丼瀛龍蝦刺身雙層爆丼

仲有隻蛋, 少少流心, 又好香, 正~

烏冬如果可以再多d就好喇, 好在之後做運動都唔可以食咁多, 比著平日既我.... 應該唔夠食....

服務:
店員姐姐服務殷勤, 經常添茶, 不錯~

上菜速度.... 比我想像中慢....  可能咁啱食飯時間, 都多人叫刺身, 師傳要d時間切啦~
等下, 又同朋友仔傾下計都好既~