2021-10-24 1989 瀏覽
LUNCH HERE 好幾次平日/假日都有都只係大概HK$100/lunch set 抵食!餐廳位置隱蔽,位於奧海城二期經過戲院行入去嘅地方!未必個個會知,都係我朋友帶我食過,我先知有呢間!其實佢都係屬於Food Republic嘅group, 但係環境就舒適好多,係真係可以慶祝嘅地方!不過我就第一次喺度DINNER約咗朋友派帖朋友專程嚟奧海城我當然搵間出面少啲食到嘅餐廳即刻上OpenRice book位,有位就有得儲里數!只可惜呢一間冇參加商場積分,如果唔係呢一餐六百幾蚊可以儲到六點!我哋叫咗二人餐,可以揀嘅嘢食多種類啲!前菜有兩碟,呢一碟係蝦球,我覺得係全晚最好食!蝦肉非常之彈牙!另一碟前菜,係烤豬腩肉配紫蘇葉呢碟都係好出色,色香味俱全豬腩肉又唔會過肥,烤得好香另外有得配餐湯或者沙律,朋友叫餐湯我就食caesar salad! 前錯都咁豐富,睇落去成個主菜咁主菜我哋嗌左兩碟share~我揀咗煎比目魚,賣相非常好不過魚身我略嫌有啲鞋(係咪比目魚都冇咁嫩滑?)我哋加錢升級要令一個主菜係steak我lunch食過steak 好失望但係今次呢一餐又OK,真係撞手神爭啲唔記得咗有甜品,員工見
LUNCH HERE 好幾次
平日/假日都有
都只係大概HK$100/lunch set
抵食!

不過我就第一次喺度DINNER
約咗朋友派帖
朋友專程嚟奧海城
我當然搵間出面少啲食到嘅餐廳
即刻上OpenRice book位,有位就有得儲里數!

我哋叫咗二人餐,可以揀嘅嘢食多種類啲!

另一碟前菜,係烤豬腩肉配紫蘇葉
呢碟都係好出色,色香味俱全
豬腩肉又唔會過肥,烤得好香

另外有得配餐湯或者沙律,朋友叫餐湯

我就食caesar salad!
前錯都咁豐富,睇落去成個主菜咁

主菜我哋嗌左兩碟share~

我揀咗煎比目魚,賣相非常好
不過魚身我略嫌有啲鞋(係咪比目魚都冇咁嫩滑?)

我哋加錢升級要令一個主菜係steak

我lunch食過steak 好失望
但係今次呢一餐又OK,真係撞手神

爭啲唔記得咗有甜品,員工見我地食飽咁耐,自動上俾我哋!都好大份!甜品係是日精選嘅藍莓士多啤梨布甸,甜而不膩,十分滿足!

晚餐2人 ~HK$6xx
人均消費HK$300左右
其實都係市價

不過lunch仲抵咁解 ~HK$100
假日都係,經過開奧海城可以去食吓

2021-10-22