2023-12-25 378 瀏覽
因老家人想食西班牙海鮮飯,而我們住九龍區,於是上openrice找找有那些合適餐廳,篩選後有兩間都心水店,一間在土瓜灣,一間在奧海城。基於要方便輪椅老人家,所以選了奧海城,方便泊車同出入。而家人有早開飯的習慣,於是4點就來個晚餐(正常家庭的下午茶時間😌)。家人點了西班牙海鮮飯,漢堡包,海膽意粉,而我食豬鞍扒。可能是4點太早關係,水準好一般,海鮮飯沒有煙已凍了,加上飯煮得過熟好淋,海鮮亦只有少少,其他都就一般咁。去去甜品,叫左pancake, cheesecake. 感覺都是已雪了一段時間,pancake有點硬,cheesecake 有點散。食後感,以午餐/下午茶價錢,每人$100-150,連湯或沙律,飲品,整體只可以說一般,不會再食。另欣賞店員的工作熱誠,每一次埋枱都問要唔要一竹生蠔,或者試唔試龍蝦。而已我只有輕輕說一句,個飯好凍,可能因為天氣都凍,同埋大廚4點未返。

2023-12-25
下午茶