2023-04-14 35 瀏覽
呢排發現海富多咗間川菜,平時冇為意,見到就一於試一試佢。鑒於中午都頗為多人,就決左買外賣翻屋企食。-1. 菲菜豚肉雲吞8/10-一開始覺得雲吞比較細粒,食落會冇咩感覺,但食落都幾足料。雲吞入面豚肉同菲菜比例岩岩好,唔會互相搶晒啲味。豚肉落左一定既肥肉,所以食落有肉汁既同時亦都有肉既香味。-2. 蜜糖芥末雞翼9/10-個人好推薦呢個,除左價錢略貴,味道係十分不錯。蜜糖芥末醬就冇乜特別,但醬汁既份量岩岩好,唔會令到個雞翼冧晒。雞翼炸得夠乾同脆身,保留晒入面既肉汁,可以話係爆晒出黎!拎完外賣半個鐘依然保持到香脆。雞翼亦都幾大隻,比譚仔既大三成左右,食落會帶到比你好大既滿足感,真心值得一嘗。-3. 川式涼麵8.5/10-塊麵入面有花生、芫茜、青豆同青瓜絲,食落口感幾豐富。麵條彈牙唔會太冧,亦都掛到汁,所以食落好夠味同惹味。-美中不足既係嘢飲suppose要自己拎,但第一次幫襯加上店員冇提醒就冇拎到🤣雲吞雞翼加嘢飲總共$55,而涼麵就$30,埋單$85可以話係幾抵食,值得再試。
1. 菲菜豚肉雲吞
8/10