2023-10-15
今晚嘅晚餐真係令人難忘,菜式真係獨特又美味。我食咗佢哋嘅和牛海膽芝士牛角包,簡直係驚艷!呢個牛角包係一個創新嘅組合,外脆內軟,配合住鮮嫩多汁嘅和牛同海膽,再加返芝士嘅香味,真係一絕!和牛肉質鮮嫩,入口即化,配合海膽同芝士嘅濃郁味道,帶出一種豪華感。絕對係一道必試嘅菜式!另外,我仲食咗佢哋嘅石燒和牛。佢哋將和牛片放喺熱石上燒烤,保持咗肉質嘅鮮嫩度同汁水。每一口咬落去,都能夠品嚐到和牛嘅鮮甜味道同獨特嘅石燒香氣。真係一種極致嘅享受!另外一道菜係野菌燒珍寶蠔。呢個菜式將新鮮嘅野菌同鮮美嘅珍寶蠔結合,經過燒烤後,野菌嘅香氣同蠔嘅鮮味完美融合。蠔肉鮮嫩多汁,野菌嘅口感豐富,帶出一種自然嘅風味。真係令人回味無窮!最後,我仲食咗佢哋嘅吞拿魚蓉鮟鱇魚肝卷。吞拿魚蓉嘅鮮味同鮟鱇魚肝嘅滋味相輔相成,卷喺一齊,形成一個美味嘅組合。吞拿魚蓉帶有淡淡嘅海鮮味道,鮟鱇魚肝則帶有濃郁嘅魚肝香氣,兩者相互映襯,令人難以忘懷。總括而言,今晚嘅晚餐真係令我驚喜不已。呢間餐廳嘅菜式創意十足,味道絕佳。