2018-09-25
任食火鍋梗係全部肉都要試吓啦,先講特選美國牛肉,比較有咬口,肉質唔韌有質感,美國牛小排就比較軟身,入口後好快溶化,肉質亦係唔韌,美國肥牛就係三種牛肉之中最常食嘅,美國黑豚片好薄片,完全唔會感到有韌嘅感覺,唔錯,至於羊肉片又唔會有羊騷味,對於唔食開羊嘅朋友嚟講都可以一試。今次揀咗四格湯底,有冬瓜排骨湯、豬骨湯、豆乳海鮮湯、重慶麻辣湯四種。最有趣係豆乳海鮮湯嗰個,居然有隻狗仔喺度好特別。刺身方面揀咗三文魚同甜蝦,三文魚色澤光亮,甜蝦就尤其新鮮甜美。醬油區亦整齊乾淨,選擇亦算多。飲品方面我非常滿意,因為有我最愛嘅白色可樂,好多任食嘅火鍋嘅飲品都係用比較平嘅飲品,但呢間居然用好嘢招呼客人,唔錯。甜品有好多選擇,我揀咗啫喱,睇賣相已相當吸引,真係又靚又好味。店員服務態度亦良好,好有效率。 呢間係我返叮名單上將榜上有名。
醬油區亦整齊乾淨,選擇亦算多。