2021-10-20
星期五放假同老婆逛街,諗住去銀行,咁啱經過沙田廣場地下果層,見到大喜屋午餐時間門外已經排長龍等入坐,心血來潮,不如試吓Lunch放題。($198 Lunch 放題係12:00至3:00)最初,有啲擔心見咁多人排隊會滿坐無得食,要等位,點知原來裏面地方好夠大,排一陣就可以食到,開心!好耐之前食過大喜屋用剔紙落單,而家用手機QR code 落單,仲唔洗Download app,方便又快捷,抵讚👍🏽當等梗嘢食嘅時候就可以出去拎飲品同前菜沙律小食。欣賞佢哋上菜同收碟速度算快,在場工作人員有禮貌,畀人感覺服務態度良好係重要嘅😊外面雪櫃有非常多款飲料選擇,有汽水綠茶啤酒等等⋯最驚喜係有熱!清!酒!,老婆見到心心眼😍乾返杯先!食物方面,刺身質素算唔錯,落單之後大約5-10分就上到,首先來個大滿足刺身拼盤,赤貝、帶子、象拔蚌、三文魚厚切,Oishi!之後再點熟食,非常推介鵝肝帶子,吉列蠔,蒲燒鰻魚 比目魚西京燒 ,甜番薯仔天婦羅仲有個幾野味嘅薑蔥爆鱔球添!!最後當然唔少得甜品時間,雪糕甜筒任食,落足本,仲有乳酪同埋牛奶布甸,下次我會留肚食多個牛奶布甸,夠曬香滑呀😅同老婆食咗兩個小時都已經非常之滿足,下
當等梗嘢食嘅時候就可以出去拎飲品同前菜沙律小食。
同老婆食咗兩個小時都已經非常之滿足,下次諗住帶埋爸爸媽媽嚟試吓,慢慢食又嘆下清酒,正!一定會再嚟👍🏻