一路有幫襯開櫻花樹下外賣,近排搬咗大舖,堂食都無咁逼狹,仲多咗野食選擇添~雖然舖頭位置偏向隱蔽,但無影響生意流量,加上出名抵食夾大件,午市時段哂都坐滿學生哥同附近返工嘅OL。門口推廣新出嘅一人套餐,$58有齊沙律壽司主食小食甜品餐飲,完全係眼闊肚窄客人嘅福音。價錢低廉,食物質素有保證,無論份量定味道都無揸流攤;中華沙律與白蘿蔔絲嘅配搭清爽開胃,無多餘調味,反而能品嚐到蔬菜鮮嫩,白蘿蔔絲連貫地削成長麵條狀,食落更有口感。主食選擇咗雞扒炒拉麵,肉同麵食份量參半,餸菜絕對夠送哂成碟麵;拉麵炒得唔乾身,無油膩感,軟硬適中,味道調配恰好,應該加咗甜豉油去炒,唔會過鹹過濃味。炭烤雞串係蜜燒風味,甜甜香香更惹味~甜品揀咗蕨餅,抹茶粉厚裹住煙韌嘅蕨餅,一口咬落甘澀滿溢,滿足口癮又唔會過膩,符合大多數人口味。作為小鳥胃女士,兩個人分享一人餐都有啲飽,男士絕對夠食🤣🤣🤣本來擔心咁平嘅一人餐會唔夠食,我地另外仲點咗份角切雜錦魚生沙律($45)、吞拿魚蓉同三文魚蓉軍艦各一($10)、半份鰻魚($39)同玉子燒($24)。魚生沙律一上枱真心驚喜,本來以為細細份,估唔到裝滿哂一個拉麵碗;魚生仲多過沙律菜,有齊三文
抹茶蕨餅

一人套餐

價錢低廉,食物質素有保證,無論份量定味道都無揸流攤;

雞扒炒拉麵

炭烤雞串係蜜燒風味,甜甜香香更惹味~
抹茶蕨餅

蒲燒鰻魚(半條)

雜錦魚生沙律

魚生仲多過沙律菜,有齊三文魚、吞拿、鯛魚、墨魚,簡單油醋調味,提鮮又健康。

鰻魚雖較薄身,但表面燒得焦脆,又不失油香。

軍艦性價比超高,每件有半個拳頭咁大,堆上滿滿魚蓉,有啲替老闆擔心會蝕本
一啖啪落口,俾魚蓉充斥整個口腔嘅感覺超級滿足呀~
玉子燒
玉子燒即叫即製,上枱仍然微熱,外脆內嫩,有蛋香又唔甜,係略油咗少少。

店員非常親切,主動收碟,臨尾又有關心食物岩唔岩食,令客人有賓至如歸嘅感覺🥰
中華沙律
2021-11-29