話說經過朗豪坊,見到對面雅蘭有好大個廣告上面寫住台式麻辣火鍋-夫妻沸片 我即刻聯想到我係台灣有朋友帶過我去食夫妻肺片嘅麻辣火鍋~上網一search先知原來香港呢間係第一間海外分店!馬上捉男主角同我去試吓🤤🤤🤤店舖位於地庫~店員都好好,會係你坐低嘅時候會同你講佢哋有啲乜嘢推介同埋有啲乜嘢優惠!我哋當日就嗌咗<<夫妻鍋>> $188夫妻鍋入面已經包埋鴨血同埋豆腐~而且份量都幾多🥰🥰🥰佢哋講明話係可以飲嘅麻辣鍋,所以我哋真係試咗一啖😂😂😂味道超級濃郁,而且真係飲到有牛嘅味道係個湯底裏面😋😋😋感覺幾真材實料👍🏻👍🏻👍🏻《手切牛小排(大份)》$338呢度嘅首設牛小排都真係好好食,油脂比例都算平均!入口嘅時候,牛嘅油脂味道係係口腔入面爆出嚟👍🏻👍🏻👍🏻真心推薦❤️❤️❤️《鵝腸》 $98係我暫時食過最好食嘅鵝腸!我腸好飽滿,而且入面仲有啲肥膏!之前食嗰啲鵝腸係比較爽口,但係呢度啲我腸就會煙韌d~而且鵝味幾重! 大推❤️❤️❤️❤️❤️《老油條》 $48老油條或者炸物係食麻辣火鍋需要食嘅嘢!呢度嘅老油條都係即炸先上檯...當你放入火鍋入面再拎番起既時候,你會食到外面嘅表皮炸到勁脆口,

上網一search先知原來香港呢間係第一間海外分店!
馬上捉男主角同我去試吓🤤🤤🤤

店舖位於地庫~

我哋當日就嗌咗<<夫妻鍋>> $188
夫妻鍋入面已經包埋鴨血同埋豆腐~而且份量都幾多🥰🥰🥰
感覺幾真材實料👍🏻👍🏻👍🏻

《手切牛小排(大份)》$338
呢度嘅首設牛小排都真係好好食,油脂比例都算平均!
入口嘅時候,牛嘅油脂味道係係口腔入面爆出嚟👍🏻👍🏻👍🏻
真心推薦❤️❤️❤️

《鵝腸》 $98

《老油條》 $48
老油條或者炸物係食麻辣火鍋需要食嘅嘢!呢度嘅老油條都係即炸先上檯...當你放入火鍋入面再拎番起既時候,你會食到外面嘅表皮炸到勁脆口,而入面就吸收晒湯嘅精華🤤🤤🤤

《土豆片》 $38
呢度既土豆片就比較切得厚身啲~個人就鍾意切得薄啲爽口啲會好啲~
《香辣豚肉丸(半份)》 $39
外貌唔太討好,但入面食落唔辣...甜甜地幾爽口~

《蟹籽福袋(半份)》 $49
佢入面嘅餡料係同蟹籽包(洋蔥型打邊爐白色底綠色點果隻)既味道一樣~但佢入面真係有蟹籽粒粒,可以令到口感豐富一啲~

鴨血比較煙韌好味,真係食到有鴨嘅味道…同我上次食嗰間重慶火鍋真係爭好遠~👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

聽到隔離枱話酸菜白肉鍋好好味,等我下次到黎試吓先
2019-05-15
  • 手切牛小排