2022-11-13 100 瀏覽
之前已經有兩三年冇嚟梅窩,發覺呢度變得好多。難得黎到兩日一夜渡假,第二日朋友介紹我去一間新開好隱蔽嘅Cafe,我見到圖片上嘅環境好靚!好吸引!於是預約第二日朝早去!好期待!交通方面,離碼頭唔算近,要行一段路,要喺消防局走入去,但係我覺得位置唔算太偏僻,只係行20分鐘左右就到,咁話明隱世,咁梗係唔可以位於鬧市啦!見到門口覺得已經好有心思!已經有員工淋緊花草樹木,整左好多田園裝飾,好多花草。咁啱門口仲有隻店主貓!非常之可愛!而且入面地方好大、好休閒。好似去咗外國度假嘅感覺!勁chill餐廳方面:可以選擇嘅食物唔算多,總共有兩頁紙我叫左個Avocado Toast (Avocado, Tomato, Ricotta Cheese, Coriander, Red Onion)加一杯Flat White個景又靚、食物賣相又靚、個天又靚,簡直係無敵!唔怪得知咁多人慕名而來打卡!個toast焗得好脆身,牛油果同車厘茄嘅結合好清新,帶少少酸甜感覺,做一個輕食嘅早餐杯Flat White咖啡同埋奶嘅比例啱啱,好飲到豆香,又唔會帶酸味雖然呢間餐廳交通環境唔算方便,但係行遠少少入嚟,可以喺呢度享受咁正環境,

咁啱門口仲有隻店主貓!非常之可愛!

而且入面地方好大、好休閒。
好似去咗外國度假嘅感覺!勁chill

餐廳方面:可以選擇嘅食物唔算多,總共有兩頁紙

我叫左個Avocado Toast
加一杯Flat White
Avocado Toast

雖然呢間餐廳交通環境唔算方便,但係行遠少少入嚟,可以喺呢度享受咁正環境,咁好嘅地方,留喺呢度幾個鐘都值得!同埋我好欣賞店主對呢個地方嘅用心經營!
Avocado Toast