2022-11-05 959 瀏覽
朋友生日所以嚟咗呢度食飯,用全年金卡生日優惠真係勁抵!價錢比起出邊食嘅中菜低,配上華麗同埋有主題嘅餐廳裝修,真係超值。個人覺得依度嘅中菜唔會有太濃烈嘅中式調味、傳統中菜擺盤,唔知係咪方便世界各地嘅遊客品嚐中菜?呢間中菜館用西餐嘅courses 形式點餐,有頭盤、小菜、主菜食、甜品,就算兩個人食都可以每樣嘢試吓!相信即使唔係亞洲人,都接受到呢度餐牌上嘅菜式,有特色但係好適合大眾。特別一提,估唔到可以見返以前喺酒樓好興食嘅白兔棉花糖🐰🐰!!!二人餐超豐富份量足夠,二人餐有好多小菜,每份都係一人份量,唔會好似出邊食中菜咁一碟就已經係三至四人份量,很適合兩小口想嘗試不同小菜!!如果以出面傳統中菜質素來比較,味道同埋煮法的確冇太大驚喜或者餐廳風格。但係如果以主題樂園嘅餐廳黎做評語,我覺得餐廳無論性價比定係質素,都超水準!雖然迪士尼樂園係美國背景,好似食西餐夾啲(?)但係喺樂園食咗咁多餐西餐都會覺得好膩,如果去酒店嘅話不妨試吓呢間中菜館!🎢🏰🎠

二人餐超豐富

• 甜品